Jump to content

Cheesecake


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

İη¢ιѕєℓ

Damaklarda hoş bir tat bırakan hafif lezzeti ile bilinen cheesecake evde kolayca yapılabilecek tatlılar arasında yer alır. Bu tatlı; peynirli üst kısmında çikolata, frambuaz, vişne, limon ve daha birçok kullanılabilecek sos malzemesi ile de çeşitli alternatifler sunabilecek bir pasta türüdür.

 

 

Malzemeler:

 

 

Alt keki için:

 

 

1 paket yulaflı bisküvi

Yarım su bardağı dövülmüş fındık

5 yemek kaşığı erimiş tereyağı

2 kaşık şeker

 

Cheesecake hamuru için:

 

 

2 buçuk paket labne peyniri

Yarım su bardağı ekşi krema

1 su bardağı şeker

2 adet yumurta

1 paket vanilya

 

Frambuaz sosu için:

 

 

1 su bardağı frambuaz

Yarım çay bardağı su

Yarım çay bardağı şeker

2 tatlı kaşığı nişasta

 

Yapılışı:

 

 

Alt kekinin hazırlanması için 1 paket yulaflı bisküvi blender yardımı ile iyice ezilerek un haline getirilir ve içine dövülmüş fındık katılır.

Ardından eritilmiş olan tereyağı biraz soğuduktan sonra un haline bisküvilerin üzerine dökülerek karıştırılır.

Elde edilen karışım tekrar yağlanmış olan yağlı üzerine bastırılarak bir kalıp içerisinde yayılır ve buzdolabında bekletilmeye bırakılır.

Geniş bir kaba peynir ve ekşi krema konularak mikser yardımıyla orta hızda peynir kabarana kadar karıştırılır.

Elde edilen karışımın içerisine şeker, yumurta ve vanilya katılarak 5 dakika boyunca karıştırılmaya devam edilir.

Hazırlanan peynirli krema buzdolabında bekletilen kalıbın üzerine dökülerek yayılır ve yaklaşık 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.

Bu sırada sos için gerekli olan malzemeler bir kabın içerine konularak ocakta kaynatılır.

Tüm bu işlemlerin sonunda fırında pişen cheesecake ve frambuaz sosu soğumaya bırakılır.

Soğuduktan sonra sos cheesecake üzerine dökülür ve kıvamını bulması için en az 5-6 saat buzdolabında bekletilerek servise hazır hale getirilir.

 

Cheesecake Püf Noktaları:

 

 

Kullanılan peynirlerin su ve yağ oranları cheesecake hamurunun kıvamında önemlidir. Bu sebeple su oranını dengelemek için labne peyniri süzmek cheesecake kıvamını bulmakta kolaylık sağlar. Yağ oranını ayarlamak içinse gerektiği durumlarda krema ve kaymaktan faydalanır.

Peynirli bir tatlı olması bakımından yoğun bir tat ve kıvamın elde edilmesi açısından kullanılan peynirin özelliği yanında miktarı da önemlidir. Bu sebeple cheesecake yapımında peynirin bol olması daha da lezzetli olmasında etkilidir.

Cheescake hamurunu çırparken hızlı ve gereğinden fazla çırpmak cheesecake içerisinde hava kalmasına yol açacağı için karışımın kıvamı elde edildiğinde çırpma işlemi bırakılmalıdır.

Cheesecake yapımında düzgün bir şekil alabilmesi için kelepçeli kalıpların kullanılması kolaylık sağlar.

Sos için gerekli ana malzemeler değiştirilerek çeşitli lezzetlerin elde edilmesi mümkündür.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...