Jump to content

Bademli İç Pilav


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

Hindi ya da tavuk dolmalarının, zeytinyağlı dolmaların içlerini dolduran ya da tek başına servis edilen bademli iç pilav, kökleri Osmanlı Devleti’ne dayanan bir pilav çeşididir. Dolma fıstığı ile de yapılan tarif, içerisindeki baharatların zenginliğiyle lezzetli olmasının yanı sıra hoş kokuludur.

 

 

Bademli İç Pilav İçin Gerekli Malzemeler:

 

 

Yarım su bardağı çiğ badem

Yarım su bardağı kuş üzümü

2 su bardağı pilavlık pirinç

2,5 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay kaşığı toz karabiber

Yarım çay kaşığı toz tarçın

Yarım çay kaşığı yenibahar

Arzu edilen miktarda tuz

3 su bardağı et suyu

 

Bademli İç Pilavı Nasıl Yapılır?

 

 

Pilav yapımına başlamadan önce yarım bardak kuş üzümü ve yarım bardak kavrulmuş badem, ayrı kaplarda sıcak suya alınır. 5-10 dakika suda bekleyen bademlerin kabukları soyulur. 2,5 yemek kaşığı tereyağı pilav tenceresine alınır.

 

 

Eriyen tereyağın üzerine kabukları soyulmuş yarım bardak badem ilave edilir. Bademler, daha gevrek ve lezzetli hale gelmeleri için tereyağı ile birlikte rengi değişinceye dek kavrulur. Kavrulan bademlerin üzerine 2 su bardağı pilavlık pirinç boşaltılır. Pirinçler de bademler ile birlikte kavrulmaya devam edilir. Kavrulan pirinçlerin üzerine yarım çay kaşığı toz karabiber, yarım çay kaşığı toz tarçın, yarım çay kaşığı yenibahar ve arzu edilen miktarda tuz dökülerek pilav tatlandırılır. Suda bekleyen yarım bardak kuş üzümü de süzülerek pilava katılır.

 

 

Son olarak iç pilava sıcak et suyu ilave edilir. Evde et suyu bulunmuyorsa, 2 bardak sıcak su ile birlikte bir adet et bulyon ya da tavuk bulyon kullanılabilir. Et bulyon ve tavuk bulyon tuzlu bir ek gıda olduğundan kullanıldığı takdirde tuz kullanılmaması daha doğru olacaktır. Aksi halde hafif tatlı olması gereken bademli iç pilav çok tuzlu olabilir.

 

 

Tüm malzemeleri eklenen pilav, kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişirilir. Suyunu çekip hazır hale gelen pilavın üzeri demlenmesi için kağıt havlu ile örtülür. Demlenen iç pilav tek başına ya da et yemekleri ile servis edilebileceği gibi zeytinyağlı dolmaların içerisinde de kullanılabilir.

 

bademli-ic-pilav-nasil-yapilir_646x340.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...