Jump to content

Marşmelov Nasıl Yapılır?


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

İη¢ιѕєℓ

Çocukların da yetişkinlerin de severek yediği marşmelovlar pek çok katkı maddesi içerir. Katkı maddelerinden uzak, güvenle tüketilebilecek lezzetli marşmelovları evde yapmak mümkündür.

 

 

Jelatinli Marşmelov İçin Malzemeler

 

 

3 çorba kaşığı glikoz

Yarım su bardağı su

2 su bardağı pudra şekeri

2 yemek kaşığı toz jelatin

Yarım su bardağı soğuk su

Pudra şekeri ve nişasta karışımı

 

Yapılışı

 

 

Glikoz, su ve pudra şekeri bir tencereye konur ve pudra şekeri eriyerek saydamlaşana kadar kısık ateşte pişirilir. Başka bir kapta toz jelatin ve soğuk su, jelatin kabarıncaya kadar çırpılır. Jelatin suya eklenir eklenmez çırpma işlemine başlamak gerekir. İyice kabaran jelatine ısıtılıp saydamlaşan pudra şekerli karışım dökülür. Bu karışım azar azar, çırpmaya devam ederken dökülmelidir. 12 dakika çırpılan karışım tam kıvamında olacaktır.

 

 

Yayvan bir kabın zeminine pudra şekeri ve nişasta elenir, karışım kaba dökülür. Bir kaşığın sırtı ıslatılarak karışımın üstünü düzlemekte kullanılabilir. Daha sonra pudra şekeri ve nişasta karışımın üstüne elenir ve tamamen kaplanır. Bu şekilde dolapta en az 5 saat bekletilir. Daha iyi kıvam alması için 1 gece dolapta bekletmek daha yararlı olacaktır.

 

 

Marşmelov buzdolabından çıkarılır, yağlanmış bir bıçak yardımıyla istenen büyüklüklerde kesilir. Marşmelov parçaları daha sonra pudra şekeri ve nişasta karışımına bulanır.

 

 

Jelatinsiz Marşmelov Yapımı

 

 

Jelatinin insan sağlığı için zararlı olup olmadığı tartışılır. Jelatin kullanmak istemeyenler için marşmelovları şekerle yapmak da mümkündür.

 

 

Gerekli Malzemeler

 

 

3 su bardağı şeker

1 su bardağı su

3 tane yumurtanın beyazı

1 tutam tuz

 

Yapılışı

 

 

Şeker ve su tencereye alınarak kaynatılır. Şeker miktarı su miktarından fazla olduğu için karışım hemen katılaşır ve altın sarısından daha koyu bir renk alır.

 

 

Ayrı bir kapta sarısından ayrılmış 2 yumurtanın beyazı ve bir tutam tuz, rengi kar beyazı olana kadar çırpılır. Çırpma işlemi yapılırken mikserin önce yavaş, sonra hızlı ayarını kullanmak yararlı olacaktır. Daha sonra kar beyazı olan yumurtaların içine iyice katılaşmış şerbet sıcak olarak yavaş yavaş dökülür. Aynı zamanda çırpmaya devam edilir. Kıvamı iyice koyulaşıp katılaşan karışım bir kaba boşaltılarak buzdolabında birkaç saat bekletilir. Daha sonra suyla ıslatılmış bir bıçak yardımıyla kesilerek pudra şekeri ve nişasta karışımına bulanır ve servis edilir. İstenirse bu marşmelovlar bisküvilerin arasına konularak da tüketilebilir.

 

marsmelov-nasil-yapilir_646x340.jpg

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...