İη¢ιѕєℓ Oluşturma zamanı: Ocak 14, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 14, 2016 Bol malzemeli içeriği ile oldukça doyurucu ve bir o kadar da lezzetli olan Ayvalık tostu, aperatif bir yiyecek olmasının yanında tek başına bir öğün olarak da tüketilebilir. Tarifi pratik bir şekilde evde hazırlamak da mümkündür. Malzemeler: Salam Sucuk Sosis Dilimlenmiş kaşar peyniri Domates Kornişon turşu Rus salatası Ayvalık tostu ekmeği Yapılışı: Ayvalık tostunun hazırlanmasına, malzemelerin dilimlenmesi ile başlanır. Bu tosta karakterini kazandıran en önemli noktalardan birisi, salam ve sosislerin doğranma şeklidir. Bunun için salam ve sosisler, çok ince olmayacak şekilde ve 3-4 santimlik şeritler halinde doğranmalıdır. Bu malzemelerin doğranmasının ardından da domates ve kornişon turşu çok ince olmayacak şekilde boyuna dilimlenir. Dilimler çok ince olmayacağı gibi tostun hacminin çok artmaması için kalın da olmamalıdır. Tostta kullanılacak kaşar mümkünse hazır dilimli olanlardan kullanılmalı ya da en fazla 2-3 mm’lik kalınlıkta dilimlenmelidir. Sucuklar da aynı şekilde enine dilimlenmelidir. Malzemelerin dilimlenme işlemi tamamlandıktan sonra sıra etlerin pişirilmesine geçilir. Salam, sosis ve sucuklar, az miktarda sıvı yağ eklenmiş bir tavada ayrı ayrı sotelenir. Bu işlem orta ateşte birkaç dakikada yapılır ve ve malzemelerin çok fazla pişirilmesinden kaçınılır. Malzemelerin sotelenmesi tamamlandığında Ayvalık tost ekmeği açılarak tost makinesine yerleştirilir. Tost makinesine fazla güç kullanmadan bir miktar bastırılarak sıkıştırılır ve bu şekilde hacmi azaltılır. Bu işlemden sonra ekmeklerden birisi üzerine, ekmeğin yüzeyini kaplayacak şekilde 2 ya da 3 dilim kaşar koyulur. Kaşarın üzerine ise sotelenmiş sucuk, salam ve sosisler ilave edilir. Bu malzemeler ekmeğin her tarafına yayılır. Üzerine birkaç kaşık rus salatası ve birkaç dilim de kornişon turşu ve domates koyulur. Birkaç dilim kaşar daha ilave edildikten sonra son olarak tost makinesindeki diğer ekmek dilimi tüm malzemelerin üzerine kapatılır. Tost makinesi yavaşça kapatılarak, içi malzeme dolu olan ekmekler sıkıştırılır. Çok fazla bastırılmadan, kaşarlar iyice eriyinceye kadar ısıtma işlemine devam edilir. Kaşarlar tamamen eridikten sonra Ayvalık tostu makineden alınarak servis edilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.