İη¢ιѕєℓ Oluşturma zamanı: Ocak 15, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 15, 2016 Milattan önce 2737 yılında Çin İmparatoru Shennong tarafından keşfedildiğine inanılan Çin çayının tek bir çeşidi yoktur. Çin çayı, beyaz, yeşil, oolong, kırmızı ve fermente olmak üzere beş kategoriye ayrılır. Çin çayı adını alan çay, bu bitkilerden herhangi biri ya da hepsinin karışımı olabilir. Çin Çayının Faydaları Hangi türü demlenirse demlensin, Çin çayının faydaları birbiriyle benzerdir. Metabolizmayı hızlandırarak sindirimi kolaylaştırır ve hazımsızlığın giderilmesine yardımcı olur. Rahatlatıcı etkisiyle baş ağrısına ve baş dönmelerine iyi gelir. İnsan vücudunu dinlendirir. Kan basıncını düşürerek damar tıkanıklığını önler, tıkanan damarların açılmasına yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korur. İdrar söktürücü özelliği sayesinde böbrek sağlığında önemli bir rol oynar. Beyaz Çay: Siyah çay filizlerinin tomurcuk halindeyken toplanmasıyla elde edilen beyaz çay kolesterolü düzenler, tansiyonu düşürür, kemik yoğunluğunu azaltır ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Yeşil Çay: Yeşil çay sindirimi hızlandıran, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olan ve beyin fonksiyonlarını geliştiren önemli bir antioksidandır. Ayrıca sirke ile karıştırılarak içildiğinde ishale iyi gelir, baş ağrısını hafifletir ve kasları rahatlatır. Oolong Çayı: Oolong çayı yarı fermente edilmiş bir Çin çayı türüdür. Kahverengi ve kıvrık yaprakları olan çay, içinde bulunan portakal çiçekleri sayesinde meyveli bir aromaya sahiptir. Kırmızı Çay: Kırmızı Çin çayı oldukça lezzetlidir. Yağ yakıcı özelliği sayesinde zayıflama çayı olarak da bilinir. Kafein içermediğinden, uykusuzluk, stres ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkların giderilmesinde kullanılır. Fermente Çay: Siyah çay olarak da bilinir. Demlenmesi diğer çay çeşitlerine göre daha uzun sürer, tadı biraz daha ağırdır. Siyah çay düzenli tüketildiğinde fazla yağları yakar, hormonları düzenler. Güçlü antioksidanlar içerdiğinden vücudun savunma mekanizmasını kuvvetlendirir, kolay hastalanan kişiler için önerilir. Wu lung çayı, siyah çay ve yeşil çay karıştırılarak elde edilir. Çay yaprakları eşit miktarda karıştırıldıktan sonra birlikte demlenir ve çayların kokusunun birbirine geçmesi sağlanır. Yaklaşık 20-25 dakikada demlenir. Ancak zayıflatıcı etkisinin diğer çaylara oranla daha fazla olduğu bilinir. Hangi çeşidi olduğu fark etmeksizin, Çin çayı hazırlanırken yaklaşık 80 derecelik sıcak su kullanılır. Bitkilerin vitaminlerini ve etkilerini koruması için kaynar su kullanılmaması gerekir. Bir avuç çay yaprağı 3-4 su bardağı sıcak suya bırakılır ve 10 dakika kadar beklenir. Uzun süre bekleyen çayın faydası azalır ve tadı acılaşır. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Arşivlendi
Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.