İη¢ιѕєℓ Oluşturma zamanı: Ocak 20, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 20, 2016 Bebeğin ve annenin sağlığı açısından hamilelik döneminde tüketilen besinler oldukça önemlidir. Bitki çayları ise sinirleri yatıştırdığı gibi sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Hamilelik bulantılarını, ağrılarını azaltır. Aynı zamanda anne sütünün kalitesini ve miktarını arttırır. Günlük sıvı ihtiyacını karşılamak için kahve, siyah çay gibi içeceklerin yerine anne ve çocuk için daha faydalı olan bitki çayları tercih edilmelidir. Ancak oldukça hassas bir dönem olan hamilelik döneminde tüketilecek bitki çaylarında seçici davranılmalıdır. Adaçayı Hamilelik sürecinde adaçayı tüketmek kişinin vücut direncini arttırır. Sinirleri yatıştırır ve mide bulantısını azaltır. Sindirim sistemini düzene sokan adaçayı, vücutta oluşan ödemi de atar. Bir bardak adaçayı hazırlayabilmek için 1 bardak kaynar suyun içerisine 5-6 yaprak adaçayı atılır ve yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakılır. Adaçayı günde iki bardaktan fazla tüketilmemelidir. Aynı gün içerisinde farklı bitki çayları içilmemelidir. Yeşil Çay Yeşil çayın içeriğindeki kafein oranı siyah çaya göre düşük olduğu için hamilelikte aşırıya kaçılmadan tüketilebilir. Kan dolaşımını düzene sokan yeşil çay aynı zamanda gribe karşı vücut direncini arttırır. Papatya Çayı Hamilelikte tüketilecek papatya çayı, sindirimi kolaylaştırır. Kişiyi ruhsal açıdan rahatlatır ve sakinlik verir. Uykusuzluk problemi çekiliyor ise papatya çayı iyi gelecektir. Rezene Çayı Mide ağrılarına ve bağırsaktaki gaza iyi gelen rezene çayı, hamilelikte tüketilebilir. Sinirleri yatıştırır ve sancıları azaltır. Rezene çayının demlenmesi için birkaç yaprak rezeneyi kaynar suda 10 dakika demlenmeye bırakmak yeterli olacaktır. Melisa Yaprağı Çayı Hamilelik sürecinde stresi en aza indirerek kişiyi rahatlatma etkisi bulunur. Sindirimi düzene sokarak bağırsaklarda oluşan gazı giderir. Antiseptik özelliği bulunur. 5-6 yaprak melisa yaprağını kaynar suya atarak 10 dakika demlenmeye bırakılmalıdır. Ihlamur Hamilelikte kişiyi gribe ve soğuk algınlığına karşı korur. Stresten uzaklaştırır ve mideyi rahatlatır. Ödem atıcı etkisi, böbrekleri yormadan vücuttaki ödemi uzaklaştırır. Ihlamur kaynatılarak demlenir ve 2-3 bardak gün içerisinde zamana yayılarak tüketilebilir. Kuşburnu Çayı Kuşburnu çayı, hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. C vitamini bakımından oldukça zengindir. Birkaç adet kuşburnu kaynar suda kaynatılıp sıcak halde tüketilmelidir. Hamilelik döneminde tüketilen bitki çayları, günde 2 bardağı geçmemelidir. Özel bir ilaç kullanılıyor ya da tedavi görülüyor ise bitki çayları tüketilmeden önce doktora danışılmalıdır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.