İη¢ιѕєℓ Oluşturma zamanı: Ocak 25, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 25, 2016 Türkiye'de yaygın olarak tüketilen tiramisu, bir İtalyan tatlısıdır. Pratik tarifi ile her evde rahatlıkla hazırlanabilir. Orijinal tarifinde likör ya da kanyak kullanılır. Alkol ve granül kahve karışımı ile hoş ve oldukça lezzetli bir tatlı çeşididir. Tiramisu İçin Gerekli Malzemeler Pandispanya İçin: 6 adet yumurta 2 yemek kaşığı kakao 6 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası 3 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz Kreması İçin: 3,5 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 4,5 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 200 gram labne peyniri ya da 200 gram mascarpone peyniri Pandispanyayı Islatmak İçin: 1 su bardağı sıcak su 3 yemek kaşığı granül kahve 2 yemek kaşığı toz şeker Üzeri İçin: Kakao Hazırlanışı Öncelikle pandispanya için yumurta ve toz şeker karıştırıcı yardımı ile 5 dakika çırpılır. Üzerine un, kakao, kabartma tozu eklenir. Son olarak şekerli vanilya katılır. Karışım karıştırılır ve orta boy ısıya dayanıklı bir fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir ve soğumaya bırakılır. Derin bir tencere içerisine süt, şeker, yumurta sarısı ve un konulur. Karıştırıcı yardımı ile çırpılır. Karışımda hiç topaklanma kalmamalıdır. Daha sonra orta ateşte kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayan kremanın içerisine şekerli vanilya katılır. Kısık ateşte yaklaşık 4-5 dakika kadar daha pişirilir. Ocaktan alınan kremanın içerisine soğuduktan sonra labne ya da mascarpone ilave edilir. Karıştırıcı yardımı ile iyice karıştırılır. Diğer taraftan bir kabın içerisinde kahve, şeker ve sıcak su karıştırılır. Pandispanya ip ya da bıçak yardımı ile ikiye bölünür. Hazırlanan kahve-şeker karışımının yarısı ile pandispanyanın bir yarısı ıslanır. Önceden hazırlanmış olan kremanın yarısı ıslanmış pandispanyanın üzerine yayılır. Daha sonra diğer pandispanya da kalan kahve karışımı ile ıslatılır ve kremalı pandispanyanın üzerine yerleştirilir. Kalan krema pandispanyanın üzeri ve kenarlarına yayılır. İsteğe bağlı olarak kremadan bir miktar ayrılıp, krema torbasına konularak tiramisunun üzeri süslenebilir. Hazırlanan tiramisu dolapta en az 2–3 saat dinlendirilir. Üzerine kakao elenir ve dilimlenerek servis edilir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.