Jump to content

Fırında Kaşarlı Köfte


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

İη¢ιѕєℓ

Anne köftesinin domates sosu ve kaşar ile bir araya geldiği fırında kaşarlı köfte hem görünümü hem de tadıyla yiyenlerin favorileri arasına girer. Klasik köfte tariflerinden sıkılanlar için hem aromalı hem de ıslak yapısıyla tarif çocuklar tarafından da severek tüketilir.

 

 

Fırında Kaşarlı Köfte İçin Gerekli Malzemeler

 

 

Köfte İçin

 

 

Yarım kilogram köftelik kıyma

1 tane kuru soğan

1 tane yumurta

2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi

Arzu edilen miktarda tuz, karabiber

 

Sosu İçin

 

 

3 çorba kaşığı sıvı yağ

2 tane domates

1 tane kuru soğan

1 çorba kaşığı domates salçası

Yarım bardak sıcak su

Yarım demet maydanoz

Arzu edilen miktarda tuz, karabiber

 

Üzerine Serpmek İçin

 

 

1 bardak taze kaşar peyniri (rendelenmiş)

 

Fırında Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır?

 

 

1 tane kuru soğan rendenin ince tarafıyla rendelenir. Soğan, 1 tane yumurta, 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi, tuz ve karabiber, yarım kilogram köftelik kıyma ile birlikte derin bir karıştırma kabı içerisine alınır. Malzemeler homojen hale gelene kadar yoğrulur. Hazır hale gelen köfte harcından arzu edilen miktarlarda parçalar kopartılır ve köftelere şekilleri verilir. Şeklini alan köfteler dinlenmesi için 20 dakika kadar buzdolabında bekletilir.

Bu sırada domatesli sos hazırlanır. 2 tane domates ve 1 tane kuru soğanın kabukları soyulduktan sonra minik küpler halinde doğranır. Yarım demet maydanoz ince ince kıyılır. Sosu pişirmek için orta boy bir tencereye sıvı yağ alınır. Kızan yağın üzerine soğanlar atılır ve renkleri dönene dek kavrulur. Ardından üzerine domates küpleri ve salça ilave edilir. Kokusu çıkan salçanın üzerine son olarak tuz ile karabiber serpilir. Yarım bardak kadar sıcak su sosa ilave edildikten sonra kıvamını alması için 5 dakika kaynaması yeterlidir.

Sos kaynadığında dinlenmiş köfteler sos tenceresinin içerisine atılır. Burada renkleri koyulaşana kadar yarı pişen köftelerin üzerine ince ince kıyılmış maydanozlar da ilave edilir. Bir-iki kez karıştırıldıktan sonra domates soslu köfteler fırın tepsisine alınır. Ön pişirme yapıldığı için köftelerin 200 derece, 15 -20 dakika pişmesi yeterlidir.

Pişen köftelerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve bu şekilde 5 dakika daha pişmesi beklenir. Kaşarlar eriyince tepsi fırından tamamen çıkartılır. Fırında kaşarlı köfte, sıcak sıcak servis edilir.

 

firinda-kasarli-kofte-nasil-yapilir_646x340.jpg

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Benzer Konular

    • Fırında Yumurtalı Kaşarlı Ispanak Tarifi...

      Fırında Yumurtalı Kaşarlı Ispanak Tarifi   Malzemeler:   1 kilo ıspanak 1 büyük kuru soğan 3 yumurta Rendelenmiş kaşar Karabiber Pul biber Sıvı yağ Tuz   Hazirlanisi:   Ispanağı yıkayıp doğrayalım ve süzelim. Tencere de sıvı yağı ısıtıp doğranmış soğanı kavuralım .İçine ıspanağı katalım ve pişirelim suyunu çekince baharatını ve tuzunu ekleyip ocağı kapatalım.   Pişen ıspanağı yağlanmış kaba koyalım.3 yumurtayı ç

      , Yer: Turşu, Salata & Yumurta Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...