Jump to content

Tencerede Fincan Kek...


Renan

Önerilen Mesajlar

Tencerede Fincan Kek

 

fincan-kek1-268x220.jpg

 

Malzemeler:

 

 

  • 2 adet Yumurta
  • 1/3 su bardağı Pekmez
  • 1/2 çay bardağı Sıvı Yağ
  • 1 yemek kaşığı Krema
  • 1,5 su bardağı Un
  • 1/2 paket Vanilya
  • 1/2 paket Kabartma Tozu
  • 1 yemek kaşığı Portaka Kabuğu Rendesi

 

Hazırlanışı:

 

1- Yumurta ve pekmezi 2-3 dakika çırpın. İçine krema ve sıvı yağı ekleyin.

2- Sıvı malzemelerin içine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. unu azar azar ekleyerek karıştırın. Yoğun bir karışım elde edeceksiniz. Portakal kabuğu rendesini de ekleyin. Karıştırın.

3- Kullanacağınız fincanların içini peçeteyle iyice yağlayın. Fincanların yarısına gelecek şekilde hamurdan koyun. Yarısının çok üzerine çıkmayın.

4- Tencerenin içine su koyun. Fincanların yarısını geçmemeli su. Fincanları su dolu tencereye yerleştirin. Orta boy ocakta kısık ateşe tencereyi oturtun. Tencerenin üstüne bir havlu yerleştirin. Havlunun üzerinede tencere kapağını kapatın. Havlunun kenarları yandan sarkıp tutuşmasının. Tencerenin üstüne getirin. 20 -25 dakika sonra kekiniz hazır. Yine kürdan testi yapabilirsiniz. Aynı fırında pişen kekleriniz gibi. Afiyet olsun.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...