Renan Oluşturma zamanı: Şubat 3, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 3, 2016 Dereotlu Poğaça Malzemeler 1 demet dereotu 1 yumurta 8 yemek kaşığı sıvıyağ 100 gr margarin (oda sıcaklığında) 4 kaşık yoğurt 3 + 2/3 bardak un 1 paket kabartma tozu 2 tatlı kaşığı tuz harcı için , beyaz peynir Hazırlanışı Un, tuz, kabartma tozu ve ince doğranmış dereotu karıştırılır. Yumurta akı, yoğurt, sıvıyağ, margarin de eklenip yoğurulur. Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olmalı. Gerekirse un ilavesi yapılmalı. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, elde açılır. İçine beyaz peynir koyup, hamur birleştirilir ve yuvarlatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar ( yaklaşık 20-25 dakika) pişirilir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tigre Anatolien Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 3, 2016 Çok güzel,hoş bir tadı vardır,tavsiye ederim..Teşekkürler öneri için... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.