Jump to content

Dereotlu Poğaça...


Renan

Önerilen Mesajlar

Dereotlu Poğaça

 

dereotlu-pogaca1.jpg?resize=700%2C525

 

Malzemeler

1 demet dereotu

1 yumurta

8 yemek kaşığı sıvıyağ

100 gr margarin (oda sıcaklığında)

4 kaşık yoğurt

3 + 2/3 bardak un

1 paket kabartma tozu

2 tatlı kaşığı tuz

harcı için , beyaz peynir

 

Hazırlanışı

 

Un, tuz, kabartma tozu ve ince doğranmış dereotu karıştırılır. Yumurta akı, yoğurt, sıvıyağ, margarin de eklenip yoğurulur. Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olmalı. Gerekirse un ilavesi yapılmalı. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, elde açılır. İçine beyaz peynir koyup, hamur birleştirilir ve yuvarlatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar ( yaklaşık 20-25 dakika) pişirilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...