İη¢ιѕєℓ Oluşturma zamanı: Şubat 8, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 8, 2016 Taze mısır koçanının uç kısımlarında bulunan mısır püskülü uzun, sarı ve life benzer saçaklardır. Bu püsküller mısırın çiçeklenme dönemi olan Temmuz-Ağustos ayları arasında oluşur. İçeriğinde bol miktarda potasyum, kalsiyum ve sodyum barındırır. Sağlığa birçok yönden faydalı olan mısır püskülü çayı demlenerek tüketilebilir. Mısır Püskülü Çayının Faydaları Genellikle idrar yolu enfeksiyonlarını tedavi etmek amaçlı kullanılır. İdrar söktürücü özelliği ile idrar bozukluklarını tedavi eder. Üriner sisteme zararları toksinleri vücuttan atar. Vücutta biriken ödemin atılmasına yardımcı olur. Kadınlarda sıklıkla görülen bir rahatsızlık olan sistiti tedavi eder. Böbrek taşı oluşumunu önler. Bakteri kaynaklı mesane ve idrar yolu enfeksiyonlarının tedavi edilmesine yardımcı olur. Bazı kişilerin vücudu antibakteriyel ilaçlara karşı direnç geliştirmiştir. Mısır püskülü çayı çoğunlukla bu durumlarda etkilidir. Sinirleri yatıştırır. Regl öncesi sendromu olarak adlandırılan PMS döneminde yaşanan huzursuzluk, aşırı hassasiyet, gerginlik ve sinirlilik gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur. Kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Prostat iltihabını tedavi edici özelliği vardır. Kronik yorgunluğa karşı etkilidir. Yüksek kolesterolü olan hastaların kolesterolünü dengeler. Bedeni güçlendirerek hastalıklara karşı dirençli hale getirir. Çocuklarda ve yaşlılarda alt ıslatma sorununu tedavi eder. Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir. Mısır Püskülü Çayı Nasıl Hazırlanır? Mısırın püskülleri ayıklanır ve temizlenir. Bir tencerenin içerisinde su kaynatılır. Kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır. Mısır püskülleri kaynar suyun içerisine atılır ve tencerenin ağzı kapatılır. Yaklaşık 10-15 dakika demlenmesi için bekletilir. Hazırlanan mısır püskülü çayı süzülerek tüketilir. İsteğe göre bal ile tatlandırılabilir. Günde 3 bardaktan fazla tüketilmemelidir. Mısır püskülleri ilerleyen dönemde kullanılacak ise temizlendikten sonra kurutularak ve güneş almayan kuru bir ortamda muhafaza edilmelidir. Mısır Püskülü Çayı Nasıl Tüketilmelidir? Etkili bir idrar söktürücü olduğu için ilaçlar ile birlikte tüketilmemelidir. Gereğinden fazla tüketildiğinde vücutta su kaybı olabilir. Mısır püskülü çayı kanın pıhtılaşmasını sağlar. Bu yönde ilaç kullananlar tüketmemelidir. Diyabet ilacı kullananlar da bu çayı tüketmemelidir. Hamilelik döneminde tüketilmesi önerilmez. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Arşivlendi
Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.