Jump to content

Açık Öğretim Lisesine Kayıt Nasıl Yapılır?


İη¢ιѕєℓ

Önerilen Mesajlar

Okulu yarıda bırakan ve bazı sebeplerle hiç başlayamayanlara açık öğretim lisesi diploma imkanı sunar. Liseyi dışarıdan bitirip lise diploması alabilmek için açık öğretim lisesine kayıt olunmalıdır. Kayıt için evraklar hazırlandıktan sonra bazı süreçler takip edilir.

 

 

Kayıt İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

 

 

İlköğretim okulu veya ortaokul mezunları için son 6 ay içinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf, ilköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı, kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, ortaöğretim ara sınıflarından ayrılanlar için tasdikname ve başarı durum belgesinin aslı (ek 2 belgesi) istenir.

 

 

Kayıt için öncelikli olarak yapılacak iş, her yıl belirlenen katılım ücretini ödemektir. Ziraat Bankası, Halkbank veya Vakıflar Bankası'nın herhangi bir şubesinden Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına ödeme yapılır. Banka şubesinde açık öğretim lisesine yeni kayıt için denildiğinde de yardımcı olunur.

 

 

Ödeme yapıldıktan sonra dekont mutlaka saklanmalıdır. Yapılan ödeme bilgisi, açık öğretim lisesi irtibat bürolarında sistem tarafından görülür ve ön kayıt izni verilir. Ödeme yapılmadığında, eksik veya hatalı yapıldığında kayıt işlemleri sistem tarafından engellenir.

 

 

Banka şubesine ödeme yapıldıktan sonra ödeme makbuzu ve kayıt için gerekli belgeler ile birlikte açık öğretim irtibat bürosuna gidilir. İrtibat büroları her ilçede en az bir yerde bulunur. En yakın eğitim kurumuna gidilerek veya telefon yoluyla ilçedeki irtibat bürosu kolaylıkla öğrenilebilir.

 

 

İrtibat bürosundaki yetkililer tarafından evraklar dosyalanır ve öğrenci bilgileri açık öğretim lisesi bilgi sitemine girilir. Böylelikle öğrenci numarası ve geçici şifre alınarak ön kayıt işlemi tamamlanmış olur. Bu aşamada ön kayıt durumundaki öğrenci aktif duruma getirilir.

 

 

Ödeme yapılıp irtibat bürosuna gerekli evraklar teslim edilince kayıt için başvurulur. Öğrenci bilgileri yetkili memurlar aracılığıyla bilgi sistemine girilir. Öğrenci numarası ve geçici şifre alınır. Bundan sonra yapılması gereken son şey, verilen öğrenci numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılarak ders seçmektir. Ders seçimi tamamlandığında öğrenciye o dönem okutulacak ders kitapları da teslim edilir. Hangi tarihlerde sınavların yapılacağını gösteren sınav takvimi öğrenciye verilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...