Jump to content

Çömlek Kebabı Tarifi...


Renan

Önerilen Mesajlar

[h=1]Çömlek Kebabı Tarifi[/h]

1436522145948.jpg

 

Malzemeler

Hamur için: 5 su bardağı un

200 gram tereyağı

1 su bardağı su

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

 

Kebap için: 1 kg kuzu budu

1 tatlı kaşığı tuz

4 adet soğan

4 çorba kaşığı tereyağı

2 adet havuç

2 adet etsuyu tableti

2 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber

Yarım demet maydanoz

2 adet yumurta

 

Baharat torbası için:

3 dal maydanoz

1 tutam kekik

2 adet defne yaprağı

 

Garnitür için: 5 adet iri patlıcan

1 kg yoğurt

Yarım kg kırmızı Bursa biberi

6 diş sarmısak

1 adet kıvırcık marul

Kızartmak için: Sıvıyağ

 

Çömlek Kebabı Yapılışı

Baharat torbası malzemelerini küçük bir bez keseye alın. Ete, baharat torbasını ve 2 baş soğanı ilave edip, düdüklü tencerede haşlayın. Hamur malzemesini yoğurun ve 2/3'lük kısmını yağlanmış 8 adet çömleğe yerleştirin. Pişmiş eti küçük parçalara ayırın. Doğranmış soğan, havuç, etsuyu ve tereyağı ilavesi ile 10 dakika daha pişirin. Pişen harcın içerisine tuz, karabiber, kırmızıbiber, maydanoz ilave edin. Hazırlanan karışımı hamur kaplanan çömleklere paylaştırın. Hamurdan kapaklar hazırlayıp, çömleklerin üzerini kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, fırında pembeleşene dek pişirin. Çeşitli garnitürlerle süsleyip, sıcak olarak servis yapılır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...