Renan Oluşturma zamanı: Şubat 16, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Şubat 16, 2016 [h=1]Çömlek Kebabı Tarifi[/h] Malzemeler Hamur için: 5 su bardağı un 200 gram tereyağı 1 su bardağı su 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Kebap için: 1 kg kuzu budu 1 tatlı kaşığı tuz 4 adet soğan 4 çorba kaşığı tereyağı 2 adet havuç 2 adet etsuyu tableti 2 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber Yarım demet maydanoz 2 adet yumurta Baharat torbası için: 3 dal maydanoz 1 tutam kekik 2 adet defne yaprağı Garnitür için: 5 adet iri patlıcan 1 kg yoğurt Yarım kg kırmızı Bursa biberi 6 diş sarmısak 1 adet kıvırcık marul Kızartmak için: Sıvıyağ Çömlek Kebabı Yapılışı Baharat torbası malzemelerini küçük bir bez keseye alın. Ete, baharat torbasını ve 2 baş soğanı ilave edip, düdüklü tencerede haşlayın. Hamur malzemesini yoğurun ve 2/3'lük kısmını yağlanmış 8 adet çömleğe yerleştirin. Pişmiş eti küçük parçalara ayırın. Doğranmış soğan, havuç, etsuyu ve tereyağı ilavesi ile 10 dakika daha pişirin. Pişen harcın içerisine tuz, karabiber, kırmızıbiber, maydanoz ilave edin. Hazırlanan karışımı hamur kaplanan çömleklere paylaştırın. Hamurdan kapaklar hazırlayıp, çömleklerin üzerini kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, fırında pembeleşene dek pişirin. Çeşitli garnitürlerle süsleyip, sıcak olarak servis yapılır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.