Jump to content

Şambali Tatlısı


berresu

Önerilen Mesajlar

1301687404_400.jpg

 

Malzemeler

 

 

  • MALZEMELER
  • 2 su bardağı iri boy irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 50 gr kabukları soyulmuş badem
  • Şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Tarif

 

 

  • Önce irmik, vanilya, kabartma tozu, toz şekeri kuru olarak iyice karıştırın sonra yoğurdu ekleyerek homajen hale gelene kadar karıştırın.

 

Dibi sıvı yağla yağlanmış uygun bir tepsiye boşaltın ve elinizi sıvı yağla ıslatarak üzerine hafif hafif bastırarak düzeltin.

Tepsinize döktüğünüz hamurun kalınlığı 1 cm'den biraz fazla olabilir, ona göre bir tepsi seçmelisiniz.

Sıcak suda bekletip kabuklarını soyduğunuz bademleri eşit aralıklarla, hafifçe bastırarak tatlınızın üzerine dizin.

Önceden 180 C ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Diğer tarafta tatlının şurubu için şeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika süre tutun, içine limonunu da ilave edip bir iki taşım daha kaynatın ve soğuğa yakın ılıklaşmaya bırakın.

Fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti yedire yedire dökün.

Sonra tekrar kapatılmış ancak hala sıcak olan fırında 10-15 dakika bekletin.

Dilerseniz hindistan cevizi ile birlikte soğuk olarak servis yapın.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...