Jump to content

Hamsi Kuşu


Olcix

Önerilen Mesajlar

hamsi-kusu-tarifi.jpg

e

 

 

Karadeniz denince akla gelen ilk lezzetlerden biridir o. Hamsi kuşu tarifinde kılçıkları tamamen ayıklanıp fileto haline getirilen hamsiler; maydanoz, taze soğan, kuru soğan, mısır unu ve baharatların da yer aldığı karışımla ikişer ikişer kapatılır. Yassı köfteler haline gelir. İç harcına arzuya göre incecik kıyılmış kırmızı biber, pazı ya da farklı yeşillikler eklenebilir. Çırpılmış yumurta ve mısır ununa bulandıktan sonra kızgın zeytinyağı ya da ayçiçek yağında nar gibi kızartılır. Yanında mısır ekmeği, roka ve ve ince ince doğranmış turp eşliğinde çıtır çıtır yenir. Balık tadını zirveye taşır, ilk tercihlerinizden biri olur.

En az haftada bir gün yemeli onu.

 

KAÇ KİŞİLİK

 

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

 

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

 

30 dakika

 

Tarifi Yazdır

Malzemeler

 

 

 

  • 1 kilogram hamsi
  • 1/2 demet taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1/2 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Hamsileri kızartmak için:

 

 

 

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı mısır unu
  • 3/4 su bardağı ayçiçek yağı

 

Püf Noktası

 

Hamsi kuşu yapımında iri ve etli hamsiler kullanmaya dikkat edin.

 

 

Pişirme Önerisi

 

Hazırladığınız karışıma ince ince kıydığınız kırmızı biber parçaları katabilirsiniz.İç harç eklemeden de fileto hamsileri birbirine yapıştırıp kızartarak hamsi kuşu hazırlayabilirsiniz.

 

 

Nasıl Yapılır?

 

 

  • Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol suda yıkayıp fazla sularını kağıt havlu yardımıyla alın.
  • Taze soğanların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Kuru soğanı diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde kıyın.
  • Doğranmış yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, nane, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi derin bir kasede karıştırın.
  • Fileto haline gelen hamsilerden iki tanesini düz bir tabağa alın. Birinin üzerine hazırladığınız karışımdan sürüp diğerini üzerine sıkıca kapatın. İki hamsi birbirine yapışsın. Böylelikle yassı şeklinde köfteler hazırlayın.
  • Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Mısır ununu düz bir tabağa yayın.
  • Hazırladığınız hamsi kuşları öncelikle çırpılmış yumurtaya ardından mısır ununa bulayıp derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Arzuya göre ızgarada ters yüz ederek yağ kullanmadan pişirin. Sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.

 

 

 

 

 

 

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...