Jump to content

Kalamar Dolması


Olcix
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

kalamar-dolmasi-tarifi.jpg

 

 

Sıcak yaz günlerinde, deniz kenarında mutlulukla tüketebileceğiniz tatlardan bir olan kalamar tavaya alternatif bir tarif kalamar dolması. Tarator sos eşliğinde sunulan kalamar tavayı atıştırmalık, kalamar dolmasını ise şık bir akşam yemeğinin ara sıcak seçeneği olarak düşünebilirsiniz. Dolma içerisinde eriyip kızarmaya başlayan kaşar peyniri ve sebzelerin kattığı tadı düşünün bir.

Dondurulmuş bütün kalamarlar ile de hazırlayabileceğiniz yemeği, tarifte yer alan püf noktalarına dikkat edip taze kalamarlar ile de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Doğrayın sebzeleri, kızdırın ızgara döküm tavayı…

 

KAÇ KİŞİLİK

 

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

 

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

 

15 dakika

 

Tarifi Yazdır

Malzemeler

 

 

 

  • 4 adet orta boy kalamar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy kırmızı biber
  • 4 adet kurutulmuş domates
  • 4 adet kültür mantarı
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

 

 

 

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dal taze kekik

 

Püf Noktası

 

Kalamarları dikkatli bir şekilde temizleyin. Arzuya göre; toz şeker, tuz ve karbonat ile köpürene kadar yaklaşık 30 dakika ovun. Giderek yumuşayan kalamarlara maden suyu ekledikten sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin. Sonrasında durulamadan dolma haline getirin.Sertleşmesini önlemek için; yüksek ateşte ve kısa sürede pişirmeye özen gösterin.

 

 

Nasıl Yapılır?

 

 

  • Bütün olarak satın aldığınız kalamarın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın. Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmında bulunan deriyi hızlı bir şekilde çekerek alın.
  • Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın. Derisini aldığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters ve keskin kısmıyla üzerinden bir kez geçin.
  • Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı rendeleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi kuru soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
  • Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz kültür mantarı ve kurutulmuş domatesleri ince ince dilimleyin.
  • Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kuru soğanları tavaya alıp hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sarımsak ilavesiyle aroma katın.
  • Sırasıyla; mantar, kurutulmuş domates ve kırmızı biber küplerini katıp yüksek ateşte soteleyin. Renk alan sebze karışımını derin bir kaseye aktarıp soğuduktan sonra kekik, tuz, rendelenmiş limon kabuğu ve kaşar peyniri ilavesiyle karıştırın.
  • Önceden temizlediğiniz kalamarların iç kısımlarını hazırladığınız iç harçla doldurun. Uç kısımlarını bir kürdan yardımıyla tutturun.
  • Üzerlerine zeytinyağı sürüp önceden kızdırılmış döküm tavaya boylu boyunca yerleştirin. Aroma vermesi için; sarımsak ve taze kekik eklediğiniz tavada ters yüz edip kısa sürede pişirin. Sıcak sıcak servis tabağına alıp dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

 

Servis Önerisi

 

Arzuya göre rendelenmiş parmesan peyniri ve farklı yeşilliklerden hazırlanmış küçük bir salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Asiago Peyniri ile Kalamar Dolması

      2 yemek kaşığı sızma yağı artı biraz daha ızgara için 8 orta boy kalamar ve kolları 115 gram ince doğranmış jambon 115 gram Asiago peyniri (kalın rendelenmiş) Deniz tuzu Taze çekilmiş karabiber 115 gram küçük marul   Orta boy sos kabında 1 yemek kaşığı yağ kızdırıp, kalamarların kollarını ekleyin. Kalamarları çevirerek 8-10 dakika kadar pişirin. Pişen kalamarları geniş bir kaseye aktarın. Kaseye jambonları, peyniri ve bir tutam tuz ekleyin ve hepsini karıştırın. Kalamarları kibarca, bu

      , Yer: Deniz ürünleri

    • Kalamar Dolması-2

      1 kalamar 3 yemek kaşığı pirinç 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 yemek kaşığı çam fıstığı 4 ayıklanmış karides 2 çay kaşığı tane karabiber Tuz Zeytinyağı Dereotu Limon suyu   Kalamar dolma: Pirinci haşlayın. Çam fıstığı ve kuş üzümünü kavurup karidesleri ilave edin. Pirinçleri ekleyip karıştırın. İnce kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ilave edip iç harcı hazırlayın. Hazırladığınız iç harcı kalamarların içine doldurup açık kısmını kürdan ile kapatın. Tencereye

      , Yer: Deniz ürünleri

    • Kalamar Dolması-1

      12 adet 300’er gramlık tüp kalamar 2 su bardağı osmancık pirinç Bir buçuk kg beyaz kuru soğan 1 demet dereotu 2 çorba kaşığı kuşüzümü 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı zeytinyağı 100 gram tereyağı Kalamarlar için: 3-4 şişe soda 1 çay kaşığı karbonat   Kalamarları iyice yıkayıp soda ve 1 çay kaşığı karbonatta 3 saat süreyle yumuşamaları için bekletin. Diğer tarafta yıkayıp süzdüğü

      , Yer: Dolmalar

    • Kalamar Dolması

      Kalamar Dolması Malzeme Listesi 14 adet ufak kalamar ( yaklaşık 750 gr.) 1 adet büyük soğan 1 adet küçük yeşil biber 1 adet büyük ve olgun domates 1/2 demet dereotu 6 çorba kaşığı zeytinyağı 125 gr pirinç 1/4 lt su 1 tatlı kaşığı karbonat Tuz, karabiber   Kalamar Dolması yapılışı Bir gece öncesinden, kalamarları kesiniz. Başlarındaki sert ve püsküllü kısmı çıkartarak bir kenara koyunuz. Sonra içlerini boşaltınız, etin içindeki saydam kıkırdağı ve dışındaki mor zarı alınız. Bir kas

      , Yer: Dolmalar

×
×
  • Yeni Oluştur...