Jump to content

Geçmişteki Acı Hatıraları Silmek Mümkün mü?


Melâl
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Şüphesiz herkesin aklından tamamen çıkartmak ve unutmak istediği, geçmişte kalmış, “Keşke yaşanmasaydı” dediği birçok anısı vardır. Bu anılar beynimizde izlerini yıllar boyunca taşıyabilir ve günlük hayatımıza sızarak etkilerini doğrudan ya da dolaylı olarak gösterebilirler. Burada sihirli formül; ”Zaman her şeyin ilacıdır” dese de, kötü anıları unutabilmemiz için üst bilinç elinden geleni yapsa da, süratle bilinçaltına itilen hatıralar uzunca bir süre orada yaşamaya devam edebilir ve olmayacak bir yerde karşımıza çıkabilirler. Tesadüf sandığımız pek çok sağlık sorununun asıl nedeni de çoğu kez geçmişte yaşadığımız bu istenmeyen acı olayların neden olduğu elem, pişmanlık, üzüntü gibi olumsuz duygulardır.

PEKİ, BU ACI HATIRALARI UNUTMAK MÜMKÜN MÜ?

Yaşam enerjisi, vücudumuzda enerji meridyenleri aracılığı ile dolaşır. Bu enerji aksaksız düzgün bir biçimde aktığında, kendimizi sağlıklı ve güçlü hissederiz. Eğer meridyenlerdeki enerji akışında bir sorun oluşursa bu çeşitli organlarda etkisini gösterir. Yaşadığımız travmalar, baskıladığımız duygular meridyenlerde tıkanıklıklara ve aksamalara neden olur. Bu da bedensel ve psikolojik acı olarak bize yansır. Beynimiz ön bellek ve ana bellek olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Önemsiz olaylar ön bellekte depolanır. Önemli bilgilerse ana bellekte toplanır ama yaşadığımız acı olaylar ve travmalar aynı zamanda sosyal hafızaya da kaydedilir. Acı hatıralar sosyal hafızaya da kayıtlandığı için, ruh halimizi ve davranış tarzımızı da yakından etkiler. Bu nedenle travmatik olaylar hem bedensel rahatsızlıklara, hem de depresyon, panik atak, sosyal fobi, yeme bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, anksiyete gibi pek çok psikolojik bozukluğa neden olabilir. Peki, bedensel ve ruhsal pek çok hastalığa neden olabilen geçmişte yaşadığımız bu hatıralarımızdan, travmalarımızdan kurtulmak, geçmişi bir silgi ile silmek mümkün mü? Tabii ki hayır! Maalesef acı hatıraları, bilgisayarlarda ki gibi, silme tuşuna basarak tamamen silmek mümkün değil. Ama bu anıların bize hissettirdiği kötü duygulardan kurtulmak mümkün… Zaten geçmişte yaşadığımız kötü bir deneyim artık bize kendimizi kötü hissettirmiyorsa o anıyı yok etmeye ihtiyaç da yoktur. Yani burada önemli olan husus, acı hatıraların tamamen hafızadan silinmesi değil, acısız hale getirilmesidir. Günümüzde kötü hatıraların etkisini yok etmek ya da azaltmak veya bilinçaltını temizlemek için hipnoz, EFT, NLP gibi tekniklerle çok güzel sonuçlar alınmaktadır.

EFT – DUYGUSAL ÖZGÜRLEŞME TEKNİĞİ

EFT bir enerji psikolojisi tekniğidir. Diğer bir ifade ile duygusal özgürleşme tekniğidir. Enerji meridyenlerini uyarma açısından akupunktura, olumlamalar açısından da sinir dili programlaması olarak bilinen NLP’ye benzer. EFT; bedenimizdeki bazı meridyenlere vuruş ve olumlamalar ile tıkanmış enerjiyi dağıtmayı ve akmasına izin vermeyi amaçlar. Enerji meridyeni dengelendiğinde ise soruna neden olan duygu da kaybolur. Bu bilgisayarınıza yeniden format atmak gibidir. Burada EFT için sorunun ne kadar süredir devam etiğinin bir önemi yoktur. Amacımız ‘anıyı tedavi etmek’ değil, söz konusu hatıra ile ilgili olumsuz duygulardan kurtulmaktır. Bunun içinde uzun seanslara ihtiyaç duyulmaz ve EFT’nin işe yaraması için kişinin buna inanması da gerekmez. Hiç bir yan etkisi yoktur. 30- 60 dakikalık bir ya da bir kaç seansta geçmiş anılarınızın size hissettirdiği olumsuz duygulardan ve bu duyguların neden olduğu fobilerden (fare, örümcek, yükseklik, kan, iğne korkusu vs.), panik ataktan, çeşitli fiziksel rahatsızlıklardan (sırt- bel ağrısı, mide barsak problemleri), öfke, depresyon, anksiyete, sürekli acı içinde olma gibi olumsuz duygularınızdan kurtulabilirsiniz. EFT de başarı oranı yüzde 95’tir. EFT’nin mucidi Gary Graig’in dediği gibi; “Bütün olumsuz duyguların nedeni, vücudun enerji sisteminin bozulmasıdır.” Bunun için yapmanız gereken şeyse enerji sisteminizi onarmak ve sağlıklı bir şekilde akmasına izin vermek…

 

Merih Keçe

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

geçmişi bir silgi ile silmek mümkün mü? Tabii ki hayır! Maalesef acı hatıraları, bilgisayarlarda ki gibi, silme tuşuna basarak tamamen silmek mümkün değil. Ama bu anıların bize hissettirdiği kötü duygulardan kurtulmak mümkün… Zaten geçmişte yaşadığımız kötü bir deneyim artık bize kendimizi kötü hissettirmiyorsa o anıyı yok etmeye ihtiyaç da yoktur. Yani burada önemli olan husus, acı hatıraların tamamen hafızadan silinmesi değil, acısız hale getirilmesidir.

Konunun özeti bu cümlelerdir..Bilinçaltı kayıtlarımızda hiç bir şeyi silmek mümkün değildir..Şu an elimi uzattığım sigaranın filtresinden hissettiğim duyusal algı bile hiç bir önemi olmasa bile kayıt altına alınmıştır..Bunu silemeyiz ançak belki bir daha hiç hatırlamayacağım kadar önemsiz bir algı.Önümdeki yaşamda bir değeri olmayacak..

 

Bu gerçek inancımızlada örtüşmektedir..İlahi mizan ı düşünün.Hiç bir şey gizli kalmayacak..Bizim unuttuklarımı bile iyi yada kötü ortaya serilecektir..

 

Sorun her ne ise bunun bulunması ve bilince taşınması İlk adımdır..Bilinçaltı ile bilinç bütünleştiğinde sorunun üstesinden gelmek daha kolay olacaktır..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hatiralari silmekten ziyade kabul etmek, sindirmek ve hayata devam etmek muhim olan.. ben insanlarin devamli hastalanmalarini veya psikolojik bunalima girmelerini ilgi beklemelerinden oturu yasandiginin kanisindayim. Cunku anlatabilicek kimse olmasaydi eminim uzulecek bir durumda olmazdi. Uzulmelerinin altinda yatan zayif halkayi bulmalari gerek, mesela sigara veya alkol icmek, yada birinin kucaginda aglamak icin bile bir bahane bulabilirler. Bu tur zaaflar yuzunden hayatina olumsuz seyleri cekmeleri enteresan ama aciyla yasamayi seven cok fazla insan var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...