Renan Oluşturma zamanı: Mart 16, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Mart 16, 2016 Nohutlu Pilav Tarifi Nohutlu pilav malzemeleri: 2 bardak pirinç 3 bardak kaynar su 1 bardak haşlanmış nohut 1 çay bardağı sıvıyağ Yarım limon Yarım çay kaşığı şeker 1 et bulyon Tuz Nohutlu pilav hazırlanışı: Pirinçleri bir kaba alın. Üzerine sıcak su, bir tatlı kaşığı tuz ve dilimlediğiniz yarım limonu ekleyerek 1 saat kadar bekletin. Pirinci süzdükten sonra suyunu dökmeyin. Bir tencereye yağı koyun ve biraz kızdıırn. Pirinçleri kavurmaya başlayın. Ayrı bir kapta kaynar su, et bulyon, şeker ve pirinçten süzdüğünüz suyu karıştırın. Karışımı kavrulan pirincin üzerine ekleyip biraz karıştırın. Kabukları soyulmuş nohutları da ekledikten sonra bir iki kez çevirip kapağı kapatın. Orta ateşte 1 dakika piştikten sonra altını kısın ve suyunu çektirene kadar pişirin. 15 dakika demlendikten sonra servis yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.