Jump to content

Nohutlu Pilav Tarifi...


Renan

Önerilen Mesajlar

Nohutlu Pilav Tarifi

 

nohutlu-pilav-tarifi-6548730.Jpeg

 

Nohutlu pilav malzemeleri:

 

2 bardak pirinç

3 bardak kaynar su

1 bardak haşlanmış nohut

1 çay bardağı sıvıyağ

Yarım limon

Yarım çay kaşığı şeker

1 et bulyon

Tuz

 

Nohutlu pilav hazırlanışı:

 

Pirinçleri bir kaba alın. Üzerine sıcak su, bir tatlı kaşığı tuz ve dilimlediğiniz yarım limonu ekleyerek 1 saat kadar bekletin. Pirinci süzdükten sonra suyunu dökmeyin. Bir tencereye yağı koyun ve biraz kızdıırn. Pirinçleri kavurmaya başlayın.

 

Ayrı bir kapta kaynar su, et bulyon, şeker ve pirinçten süzdüğünüz suyu karıştırın. Karışımı kavrulan pirincin üzerine ekleyip biraz karıştırın. Kabukları soyulmuş nohutları da ekledikten sonra bir iki kez çevirip kapağı kapatın.

 

Orta ateşte 1 dakika piştikten sonra altını kısın ve suyunu çektirene kadar pişirin. 15 dakika demlendikten sonra servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...