Jump to content

Çocuklar İçin Sağlıklı Dondurma Tarifleri


Melâl

Önerilen Mesajlar

[h=2]Çocuklarınızın en sevdiği yiyeceklerden olan dondurmaları evinizde sağlıklı bir şekilde hazırlamaya ne dersiniz?[/h]

Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber çocukların gözdesi olan dondurma sezonu açılmaya başladı. Hazır ve açıkta satılan çoğu dondurmaların içeriğinde glikoz ya da fruktoz şurubu kullanılıyor. Bunun yerine şeker pancarından elde edilen doğal şeker kullanarak çocuklarınıza daha sağlıklı ve doğal dondurmalar hazırlayabilirsiniz.

İşte, yaklaşan yaz aylarında kolayca yapabileceğiniz, içinizi serinletecek sağlıklı dondurma tarifleri:

[h=4]Ev yapımı muzlu dondurma[/h] Malzemeler

2 kg muz

100 gram toz şeker

1/2 su bardağı su

Nasıl yapılır

Muzu soyup doğrayıp blendera alın. Toz şekeri su ile karıştırıp iyice eritin ve muzların üzerine ekleyin. Toz şeker tamamen eriyene kadar çekin. Çelik bir kaba alıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra derin dondurucuya yerleştirin. 2 saat süre ile her 30 dakikada bir tahta kaşık yardımıyla kenarlarını sıyırarak 2-3 dakika karıştırın. Sürenin sonunda çırpma teliyle 2-3 dakika çırpıp üzerini düzleyerek yeniden derin dondurucuya kaldırın. 1 gün beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

[h=4]Ev yapımı çilekli dondurma[/h] Malzemeler

Yarım kg çilek

1 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı krema

Süslemek için çilek

Nasıl yapılır

Çilekleri ezip, üzerine toz şekeri ilave edin. Ayrı bir yerde kremayı çırpıp, çilekli püreye ekleyin. Karışımı dikdörtgen bir kalıba döküp, derin dondurucuda dinlendirin. En az 3-4 saat sonra donup donmadığını kontrol edip dondurucudan alın. Çilekle süsleyip servis edebilirsiniz.

[h=4]Ev yapımı sade dondurma[/h] Malzemeler

1 litre süt

2 yumurta

1 paket vanilya

6 çorba kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı sahlep

 

Nasıl yapılır

Sütü kaynatın ve ocağın altını kısın. Bu esnada yumurta, vanilya ve sahlebi iyice çırpın. Çırpma işlemi sonrasında elde ettiğiniz karışımı kaynamakta olan süte karıştırın. Biraz piştikten sonra çırparak ılımasını sağlayın. Dondurmanızın harcını çelik bir kaba boşalttıktan sonra dondurucuda 3 saat soğutun. Bu işlemi yaparken 1'er saat arayla dondurmayı çırpmayı ihmal etmeyin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...