Jump to content

Haşhaşlı Revani Tarifi...


Renan

Önerilen Mesajlar

Haşhaşlı revani tarifi

 

hashasli-revani-tarifi-6817643.Jpeg

 

Haşhaşlı revani malzemeleri:

3 yumurta

1 bardak şeker

1 bardak süt

1 bardak sıvı yağ

1 bardak haşhaş tohumu

1 bardak irmik

1,5 bardak un

1 kabartma tozu

1 vanilya

 

Şerbeti için:

1,5 bardak şeker

1,5 bardak su

 

Üzerine:

1 paket krem şanti

1 bardak süt

 

Haşhaşlı revani yapılışı:

Şerbeti için bir tencereye şeker ve suyu alıp kaynatın. Şerbetiniz kaynarken kekinizi hazırlayın.

 

Yumurta ve şekeri köpürtün. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpın. Yağladığınız fırın tepsisine döküp 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 45 dakika pişirin.

 

Krem şantiyi de hazırlayıp dolapta soğumaya bırakın. Kekiniz piştikten sonra soğumaya bırakın. Yeterince soğuyunca şerbetini döküp krem şantiyle süsleyin.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...