Renan Oluşturma zamanı: Nisan 8, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 8, 2016 Portakallı irmik helvası tarifi Portakallı irmik helvası malzemeleri: 2 bardak irmik 100 gram margarin 1/2 çay bardağı sıvıyağ 2 bardak şeker 2,5 bardak su 1,5 bardak portakal suyu 1 portakal rendesi Portakallı irmik helvası yapılışı: Su ve portakal suyunu bir tencereye alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede margarini eritin, sıvıyağla karıştırın. İrmiği ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. İrmikler renk alınca şekeri de ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın. Portakal kabuğu rendesini ilave edin. Portakal sulu serbeti sürekli karıştırarak yavaş yavaş helvaya ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.