Jump to content

Portakallı İrmik Helvası Tarifi...


Renan

Önerilen Mesajlar

Portakallı irmik helvası tarifi

 

portakalli-irmik-helvasi-tarifi-6575468.Jpeg

Portakallı irmik helvası malzemeleri:

 

2 bardak irmik

100 gram margarin

1/2 çay bardağı sıvıyağ

2 bardak şeker

2,5 bardak su

1,5 bardak portakal suyu

1 portakal rendesi

 

Portakallı irmik helvası yapılışı:

 

Su ve portakal suyunu bir tencereye alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede margarini eritin, sıvıyağla karıştırın. İrmiği ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. İrmikler renk alınca şekeri de ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın. Portakal kabuğu rendesini ilave edin.

 

Portakal sulu serbeti sürekli karıştırarak yavaş yavaş helvaya ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...