Jump to content

Bir Arada Tüketilmesi Gereken Besinler...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Bir arada tüketilmesi gereken besinler

 

1460375774333.jpg

Sağlıklı beslenmek için bazı gıdaları bir arada tüketmek gerekiyor. Diyetisyen Merve Savur Yılmaz, maksimum fayda sağlayabilmek için bir arada tüketilmesi gereken besinleri şöyle anlatıyor...

 

Yulaf ezmesi damar yollarını temizleyerek kalp krizi riskini azaltan kalp dostu bir besindir. Yulaf ezmesini C vitamininden zengin portakal suyu ile birlikte tüketmek vücudun kolesterol seviyesini dengeliyor ve damar tıkanıklığını engelliyor.

 

Ispanak, kara lahana, pazı gibi yeşil yapraklı sebzelerde demir minerali bulunuyor. C vitamininden zengin limon gibi besinlerle bu sebzeleri birlikte tüketmek vücuda enerji verirken bağışıklığı güçlendiriyor.

 

Domates gibi kırmızı renkli besinlerdeki karotenoidlerin vücut tarafından emilebilmesi için az miktarda yağla tüketilmesi gerekiyor. Domatesin bu özelliğini arttırmak için tekli doymamış yağdan zengin olan avokado güzel bir alternatiftir.

 

Elma, solunum problemleri ve kanser ile savaşırken hafızayı da güçlendirir. Elmada bulunan kuersetin, kateşin adı verilen ve kara üzümde bulunan başka bir flavonoid ile birleştiğinde kan pıhtılaşmalarını engeller, kalp sağlığını destekler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...