Jump to content

Badem Tatlısı...


Renan

Önerilen Mesajlar

Badem Tatlısı

 

2016-04-14uyur-2134b11060e33e0e.jpg&w=1140

 

Malzemeler:

 

2 Su bardağı un

125 gr margarin

1 Adet yumurta

1 Su bardağı pudraşekeri

1 Paket kabartma tozu

1 Su bardağı toz badem

1 Çorba kaşığı limon suyu

1 Adet yumurtanın sarısı

Bir tutam tuz

 

Hazırlanışı:

 

Unu çukur bir kaba eleyin.

Ortasını havuz gibi açın.

Eritilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, toz badem, tuz ve limon suyunu ekleyin.

İyice yoğurarak yumuşak bir hamur yapın.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Avucunuzda yassılaştırın.

Yağlanmış tepsiye dizin.

Üzerine yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika pişirin.

Piştikten sonra dövülmüş antepfıstığı ile süsleyin ve ılık olarak servis yapın.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...