Jump to content

Bamya Kızartması...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Bamya kızartması

 

bamya-kizartmasi-6243682.Jpeg

 

Malzemeler:

 

Yarım kilo bamya

3 bardak kadar su

2 su bardağı galeta unu

2 yumurta

2 su bardağı un

Tuz

Sıvı yağ

 

Yapılışı:

 

Bamyaları saplarından ayırın ve tuzlu suda 5 dakika kadar haşlayın. Haşlanan bamyaları hızlıca soğuk suya alın. Unu, galeta ununu ve yumurtaları 3 ayrı kaba koyun. Sırasıyla bamyaları una, ardından çırpılmış yumurtalara ve galeta ununa bulayın ve kızartın.

Soğutmadan isterseniz yoğurt ile servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Damak Çatlatan Tat Bamya Kızartması

      Kullanılan Malzemeler: Dilediğiniz kadar bamya Limon Tuz Tereyağı Sarımsak Domates Kızartmak için yağ   Tarifin Hazırlanışı Bir kapta limonlu su hazırlayınız içersine koni şeklinde kestiğiniz bamyaları bir müddet bekletiniz.. Daha sonra bamyaları süzüp kağıt havlu ile kurutunuz.. Bir tencere ve ya tavaya yarım çay bardağı kadar yağ ekleyip kızdırın;bamyaları kızan yağda orta ateşte 15 dk kadar pişirin (aynı biber kızartır gibi..) Kızaran bamyaları tabağa alın..   Sosu için 5-6 a

      , Yer: Sebze Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...