Renan Oluşturma zamanı: Nisan 20, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 20, 2016 Balık tüketmek alzheimerı önlüyor ABD'li bilim insanlarının yaptığı araştırmayla, deniz ürünleri tüketmenin Alzheimer gelişimini gerilettiğini ortaya çıkardı. Chicago'daki Rush Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, 286 kişinin beynindeki civa miktarını ölçtü. Bunun sonucunda deniz ürünlerini daha fazla tüketenlerin beyinlerinde civa miktarının daha fazla olduğu görüldü. Ayrıca haftada en az bir kez balık ve deniz ürünleri tüketmek, yaşlı kişilerde Alzheimer'ın gelişimini engellediği tespit edildi. Ulusal Çevre Sağlığı Bilimleri Enstitüsü Başkanı Cindy Lawler da "Balık tüketimi Alzheimer'i engellemeye yeterlidir" dedi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.