Jump to content

Süt Reçeli Nasıl Yapılır?..


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Süt reçeli nasıl yapılır?

 

guntepe-sut-receli-220-gr-9eb49e.jpg

 

Süt reçeli için gerekli malzemeler:

* 5 su bardağı süt

* 1 su bardağı şeker

* 1 silme çay kaşığı kabartma tozu

 

sut-receli-1-210115.jpg

 

Süt reçeli nasıl yapılır?

Öncelikle süt ve şekeri tencereye koyarak kaynamaya bırakıyoruz. Kabartma tozunu eklediğimizde kabaracak, bu nedenle taşmaması için derin bir tencerede kaynatıyoruz.

 

Kaynamaya başlayınca içine kabartma tozunu ekleyip çırpıcıyla karıştırıyoruz. Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacaktır. Karıştırmayı bırakmamalıyız yoksa dibi tutabilir.

 

Orta ateşte ara sıra karıştırarak bir saat kadar pişiriyoruz. Süre biraz daha uzun olabilir.

 

Kıvamını anlamak için kaşıkla alıp akıtabilirsiniz. Eğer muhallebi kıvamındaysa pişirme işlemi tamamlanmış demektir.

 

Süt bekledikçe katılaştığı için rengini aşırı koyulaştırmamamız gerekiyor. Pişen süt reçelini kavanoza koyun ve soğuyunca da ağzını kapatıp dolaba kaldırın. Süt reçeli dolapta en az iki ay tazeliğini korur. 2 ay boyunca istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.Kıvamı ve lezzeti karamele benzeyen süt reçelini kahvaltıda tüketebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır?

      Kahvaltı sofralarını süsleyen reçellerden birisi de böğürtlen reçelidir. Lezzetiyle damaklarda hoş bir tat bırakan bu meyvenin reçeli nasıl yapılır?     MALZEMELER     1 kilogram böğürtlen     1 kilogram şeker     2-3 damla limon     Gerekirse bir çay bardağı su     YAPILIŞI     Böğürtlenleri yıkayın ve süzülmesi için süzgece alın. Yıkayıp süzdüğünüz böğürtlenleri geniş bir tencereye koyun ve üzerine şekeri dökün. Üzerine şeker döktüğünüz böğürtlenleri bir gece bu şekilde

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Çilek Reçeli Nasıl Yapılır

      Çilek Reçeli Malzemeler: 1 kg cilek 1 kg dan 3/4 su bardağı eksik toz şeker 1/2 adet limon Yapılışı: Cilekleri temizleyip yıkayalım,genis bir kaba alıp uzerine sekeri dokelim. Bir gece bu sekilde bekletelim. Seker dibine cokebilir, ara sıra karıstırabilirsiniz. Ertesi gun bu karısımı bir tencereye aktarıp kısık ateste koyulasana kadar pisirelim. Cilek bir gece sekerle beklediğinde zaten sulanacagı icin su ilave etmeye gerek yok,kendi suyu yeterli olur. Ara sıra karıstırıp,uzerinde

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...