Jump to content

Süt Reçeli Nasıl Yapılır?..


Renan

Önerilen Mesajlar

Süt reçeli nasıl yapılır?

 

guntepe-sut-receli-220-gr-9eb49e.jpg

 

Süt reçeli için gerekli malzemeler:

* 5 su bardağı süt

* 1 su bardağı şeker

* 1 silme çay kaşığı kabartma tozu

 

sut-receli-1-210115.jpg

 

Süt reçeli nasıl yapılır?

Öncelikle süt ve şekeri tencereye koyarak kaynamaya bırakıyoruz. Kabartma tozunu eklediğimizde kabaracak, bu nedenle taşmaması için derin bir tencerede kaynatıyoruz.

 

Kaynamaya başlayınca içine kabartma tozunu ekleyip çırpıcıyla karıştırıyoruz. Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacaktır. Karıştırmayı bırakmamalıyız yoksa dibi tutabilir.

 

Orta ateşte ara sıra karıştırarak bir saat kadar pişiriyoruz. Süre biraz daha uzun olabilir.

 

Kıvamını anlamak için kaşıkla alıp akıtabilirsiniz. Eğer muhallebi kıvamındaysa pişirme işlemi tamamlanmış demektir.

 

Süt bekledikçe katılaştığı için rengini aşırı koyulaştırmamamız gerekiyor. Pişen süt reçelini kavanoza koyun ve soğuyunca da ağzını kapatıp dolaba kaldırın. Süt reçeli dolapta en az iki ay tazeliğini korur. 2 ay boyunca istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.Kıvamı ve lezzeti karamele benzeyen süt reçelini kahvaltıda tüketebilirsiniz.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...