Jump to content

Pileli Açma Börek...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Pileli Açma Börek

 

2016-05-06uyur-206cf025722cd0ca.jpg&w=1140

 

Malzemeleri

 

1 çay bardağı zeytinyağ

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı su

3 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sirke

aldığı kadar un

açmak için nişasta ve un

üzeri için 200 gr.tereyağ

 

İç Harcı İçin

 

8 deste ıspanak

3 adet soğan

3 yemek kaşığı sıvıyağ

kırmızıbiber

tuz

karabiber

 

Yapılışı

 

Öncelikle hamur malzemeleriyle güzel bir hamur elde edilir. Limon büyüklüğünde bezelere ayrılıp nişastaya bulanır ve üzerini örtüp buzdolabına konur. 2 saat dinlendirilir. O sırada ıspanakları yıkayıp doğrayın ve sıcak sudan geçirip iyice sıkın. Soğanları doğrayıp az yağda kavurun ıspanakları ekleyin ve biraz daha kavurun. İsteğinize göre baharat atıp soğumaya bırakın. Hamuru alıp bezeleri nişastalı un karışımıyla mümkün olduğu kadar açın. Sonra 4 e bölüp her parçayı elinizle yavaşça büzüp ikiye bükün. Ucuna hazırlanan içten 1 yemek kaşığı koyup d şeklinde kapatın. Her bezeyle aynı şeyi tekrarlayın. Tepsiye dizip üzerlerine ikişer kaşık erimiş tereyağı dökün ve 170 derecede kızarana kadar pişirin. Kıyır kıyır olacaktır. Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...