Renan Oluşturma zamanı: Mayıs 9, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 9, 2016 Pileli Açma Börek Malzemeleri 1 çay bardağı zeytinyağ 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı su 3 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı sirke aldığı kadar un açmak için nişasta ve un üzeri için 200 gr.tereyağ İç Harcı İçin 8 deste ıspanak 3 adet soğan 3 yemek kaşığı sıvıyağ kırmızıbiber tuz karabiber Yapılışı Öncelikle hamur malzemeleriyle güzel bir hamur elde edilir. Limon büyüklüğünde bezelere ayrılıp nişastaya bulanır ve üzerini örtüp buzdolabına konur. 2 saat dinlendirilir. O sırada ıspanakları yıkayıp doğrayın ve sıcak sudan geçirip iyice sıkın. Soğanları doğrayıp az yağda kavurun ıspanakları ekleyin ve biraz daha kavurun. İsteğinize göre baharat atıp soğumaya bırakın. Hamuru alıp bezeleri nişastalı un karışımıyla mümkün olduğu kadar açın. Sonra 4 e bölüp her parçayı elinizle yavaşça büzüp ikiye bükün. Ucuna hazırlanan içten 1 yemek kaşığı koyup d şeklinde kapatın. Her bezeyle aynı şeyi tekrarlayın. Tepsiye dizip üzerlerine ikişer kaşık erimiş tereyağı dökün ve 170 derecede kızarana kadar pişirin. Kıyır kıyır olacaktır. Afiyet olsun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.