Jump to content

Tepsi Mantısı...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Tepsi Mantısı

 

2015-09-29uyur-23736c51f39ee547.jpg&w=1140

 

Hamuru :

2 su bardağı un

1 yumurta

2 çay kaşığı tuz

Ilık su

 

İçi :

300 gr kıyma

3 baş kuru soğan, çok ince doğranmış veya rondodan geçirilmiş (sakın rendelemeyin, yoksa suyu çıkar)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

 

Ayrıca :

Tereyağı

1 yemek kaşığı salça

1 lt kaynamış su

 

Hazırlanışı

 

Hamur malzemeleri ile oldukça sert bir hamur yapın. Üzerine bir bez örtüp 15-20 dakika dinlendirin.

 

Bu arada içini hazırlayın. Soğanı doğrayıp suyunu süzün. Kıymayı ekleyip tuz ve karabiberi ilave edin.

 

Hamuru iki bezeye ayırıp çok ince açın. Açtığınız hamurları tezgahın üzerinde karelere kesin.

 

Karelerin üzerine fındık büyüklüğünde kıymalı içten yerleştirin. Her bir kareyi ortası açık kalacak şekilde kayık biçiminde kapatıp yağlanmış tepsiye dizin.

 

Üzerlerine fındık büyüklüğünde tereyağı parçaları koyup 200 C fırında pembemsi olana kadar kızartın.

 

1 yemek kaşığı salçayı suyla ezip, içine 2 çay kaşığı tuz atın. Bunu mantıların üzerine gezdirin (hemen servis yapmayacaksanız, üzerine alüminyum folyo kapatıp bu halde oda sıcaklığında bekletin).

 

1 lt kaynamış suyu mantıların üzerine boca edin (bu su size fazla gelebilir, ama mantılar çok su çekiyor).

 

Tepsiyi 250 C fırına koyun.

 

Su kaynama derecesine gelince fırını kapatın.

 

Sıcak olarak sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Tavuklu Tepsi Mantısı

      15 gr margarin 4 su bardağı un 2 çay bardağı su 2 yumurta tuz   İç malzeme için 30 gr margarin 300 gr tavuk kıyma 4 soğan yarım demet maydanoz tuz karabiber   Sos için 30 gr margarin 3 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı su 1 su bardağı yoğurt   Tavuklu tepsi mantısı: Unu bir kaba eleyin. Ortasını açıp eritilmiş ılık margarin, yumurta, su ve tuzu ekleyip orta sertlikte bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendi

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...