Renan Oluşturma zamanı: Mayıs 9, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 9, 2016 Meram Böreği Malzemeleri 2 Su bardağı Su 1/2 Çay Bardağı Su 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ 6 Su bardağı Un 1 Paket Tereyağ 1 Miktar Tuz 200 Gr Beyaz Peynir 1 Demet Maydanoz 1 Adet Yumurta 1 Miktar Çörekotu Hazırlanışı Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım İçine suyu, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım Hamuru 15 eşit parçaya bölüp beze yapalım Bezelerin üzerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim Bu arada böreğin iç harcını hazırlayalım Bir kapta peyniri ezip kıyılmış maydanoz ve yumurta akı ile karıştıralım Dinlenmiş bezeleri üçerli gruplar halinde ayıralım Üç bezeyi de unlanmış bir zeminde 2 mm kalınlığında açalım Yufkaların aralarını ve üzerine yumuşamış margarinle yağlayıp üs üste serelim Yufkanın karşılıklı kenarlarını kat yerlerini de yağlayarak bohça kapatır gibi kapatalım Hamuru buzdolabında 10 dakika bekletelim Diğer hamurlara da aynı işlemleri yapalım Hamuru buzdolabından çıkarıp 3 mm kalınlığında açalım Yufkayı 15 cm’lik kareler halinde keselim Hamur karelerinin bir kenarlarına peynirli harç koyup hamuru aynı yönde 3 kez katlayalım Dikdörtgen şekil alan hamurları margarinle yağlanmış tepsiye dizerek üzerilerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim Önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirip hemen fırından çıkaralım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.