Jump to content

Lezzetli Ev Yapımı Limonlu Turta Tarifi...


Renan

Önerilen Mesajlar

Lezzetli Ev Yapımı Limonlu Turta Tarifi

 

1-limonlu-kek.jpg

 

Hamur için gerekli malzemeler:

 

3/4 su bardağı un

1 adet yumurta

1/2 su bardağı soğuk tereyağı

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Bir tutam tuz

 

Limon dolgusu için malzemeler:

 

3 adet limon

1 su bardağı krema (az yağlı olabilir)

5 adet yumurta

1/2 su bardağı pudra şekeri

 

Yapılışı

 

Yumurta sarısını beyazından ayırın. Yumurta beyazını daha sonra turtanın üzerine koyacağınız karışımda kullanmak üzere kenara ayırın ve yumurta sarısını bir kase içerisinde iki yemek kaşığı soğuk su ile çırpın.

 

Daha sonra unu genişçe bir kaseye koyun ve tereyağını küp şeklinde doğrayıp içine ekleyin.

 

Ellerinizi temizleyip iyice kuruladıktan sonra, un ve tereyağını pürüzsüz bir macun kıvamına gelinceye dek karıştırın. Eğer tereyağı çok fazla yumuşamışsa, sertleşmesi için beş dakikalığına buzdolabına koyun.

 

Bir sonraki adımda ise yumurta sarısını hamura ekleyeceğiz ve güzel bir renk alıp pürüzsüz macun kıvamına gelene kadar karıştıracağız. Hamuru top şeklinde yoğurup şekil verin ve dondurulmuş gıdaları veya atıştırmalık yiyecekleri koyduğunuz plastik poşetle sarın.

 

Hazırladığınız bu top hamuru 45 dakikalığına buzdolabına koyun.

 

Hamur soğumaya devam ederken, mutfak tezgahının veya başka pürüzsüz ve sert bir yüzeyin üzerine bir miktar un serpin. 45 dakika geçtikten sonra, hamuru buzdolabından çıkarın ve merdane veya oklava yardımıyla ince ve her tarafı eşit olacak şekilde açın.

 

Eğer hazırladığınız hamur bölünüyorsa veya çok yumuşaksa, içine biraz daha un katın ve tekrar merdane veya oklava ile açmaya devam edin. İnce bir hamur tabakası elde ettiğinizde bunu yapışmaz tabanlı veya daha önce yağladığınız turta kabına bastırın. Hamuru sertçe bastırın, turta kabının kenarlarından taşacak şekilde bastırın ki içini daha sonra daha fazla dolgu ile doldurabilesiniz.

 

Turta kabını buzdolabına yerleştirin ve fırını 175 derecede 10-15 dakika ısıtın.Fırın ısındığında, turta hamurunu fırında 20 dakika boyunca pişirin.

 

Turta dolgusuna sıra geldi. Limon kabuklarını rendelemekle işe başlayacağız, elde ettiğiniz limon kabuğu rendesini küçük bir kaba alın ve limonun suyunu orta boy bir kap içine sıkın.

 

Kremayı, yumurta sarısını (beyazı mereng için kenara ayırın) ve şekeri limon suyuna ekleyin. Hepsinin iyice çırpın ve içine limon kabuğu rendesini ekleyin. Her şey tam olarak karıştığında, daha önceden hazırladığınız turta kabına boşaltın.

 

Bu işlemi tamamladıktan sonra, turtayı 45 dakika boyunca veya içine sapladığınız bıçak temiz olarak çıkıncaya kadar fırında pişirin. Dolgunun sıkı bir halde olması gerekmektedir.

 

Turtayı fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Şimdi yumurta beyazlarını kullanarak karışım yapma zamanı geldi. Yüksek hızda çırpın ve iki yemek kaşığı pudra şekerini ekleyip hafifçe karıştırın. Bu karışımı limon dolgusu üzerine spatula ile yayın ve turtayı tekrar fırına verip üzeri kahverengi renk alana kadar birkaç dakika daha pişirin. Birkaç nane yaprağı ile süslediğinizde ev yapımı limonlu turtanız çok güzel bir görünüm alacaktır.

 

Pişirdikten sonra iki veya üç gün içerisinde tüketin

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Benzer Konular

    • Ev Yapımı Müthiş İlaç - Sigara Kullananlara, Kansere, Vereme

      lütfen tıbbi tedavi değildir ilaç tedavinizle birlikte uygulamayın ve doktorunuza danışın.   bu sağlık reçetesi ile doktorların en fazla '2-3 ay' ömür biçtikleri kanserli kocasını '15 YIL" fazladan yaşatabilmiş ve doktorlar kendisine ne yaptığını sorup, ilacın tarifini almışlar.   Özellikle sigara kullananların, kanser, verem, kemik erimesi, diz ağrısı ve bağışıklık sistemi gibi sorunları olanların kullanmasında büyük yarar var. Ameliyat yaralarının da daha hızlı kapanmasını sağlıyorm

      , Yer: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp

    • Doğal Kolon Temizliği İçin Ev Yapımı İçecek Tarifi...

      Doğal Kolon Temizliği İçin Ev Yapımı İçecek Tarifi Kolon temizliği kürü, kabızlığı ve diğer sindirim sorunlarını gidermek için evde kolonunuzu temizlemenin basit ve doğal bir yoludur. Lif ve besin içeriği yüksek olan bileşenleri karıştırarak kolayca hazırlanır. Malzemeler: 1/2 su bardağı temiz ılık su 1/2 su bardağı organik elma suyu 1 çay kaşığı zencefil suyu 1/2 çay kaşığı deniz tuzu 2 yemek kaşığı limon suyu İçeceğe karıştırılan deniz tuzu, bağırsa

      , Yer: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp

    • Saçları Uzatan ve Kepek Sorununu Yok Eden Ev Yapımı Kekik Spreyi...

      Saçları Uzatan ve Kepek Sorununu Yok Eden Ev Yapımı Kekik Spreyi Kekiğin Sağlık ve Güzelliğe 6 Faydası Akne – Kekikte bulunan antibakteriyel özellikler onu etkili bir bakteri savaşçısı yapıyor. Leeds Metropolitan Üniversitesi tarafından yayınlanan bir araştırmada, kekiğin standart akne ile mücadele losyonları ve kremlerinden daha etkili olduğu tespit edilmiştir. 3 yemek kaşığı hindistancevizi yağı ve 1 yemek kaşığı kekik yağını küçük bir kapta karıştırın. Akneye neden olan bakteri

      , Yer: Güzellik, Cilt Bakımı ve Kozmetik

    • Ev Tereyağı Yapımı

      400 gram krema (bir gün buzdolabında bekletilir) Fazladan buz  Yarım kap dolusu soğuk su  El Mixer Yapımı Krema büyük kaba boşaltılıp mixer ile çırpılır mixer gücüne göre 8 ila 15 dakika arası aralıksız devam edilir krema katılaşmaya başlar sonra sarımsı renk alır ve içine buzlu suyu dökülür soğuk elle veye kaşıkla sıyrılır top haline getirilip sıkılır ya küçük tereyağlık kaplara sürülür veya direk kullanılır.  Çabuk tüketilmeli, dışarda eriyor buzdolabında kalınmalı hakiki

      , Yer: Diyet Yemekleri

    • Pirinç Tatlısı Tarifi...

      Pirinç Tatlısı Tarifi     Malzemeler 3.5 su bardağı pirinç unu 2 çorba kaşığı nişasta 10 çorba kaşığı pandan suyu Bir tutam yeşil gıda boyası 115 gram esmer şeker 3 çorba kaşığı susam 225 gram rendelenmiş hindistan cevizi Tuz   Pirinç Tatlısı Yapılışı Pirinç unu, nişasta, tuz ve pandan suyunu karıştırın. Daha sonra gıda boyası, şeker ve susamı ilave edin. Özleşene dek yoğurun. Elinizde yuvarladıktan sonra rendelenmiş hindistan cevizine bulayın. .

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...