Jump to content

Parmaklarınızı Yiyeceğiniz 5 Cips Sosu Tarifi


İη¢ιѕєℓ
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Arkadaşlarınızla evde geçireceğiniz keyifli bir akşamda atıştırmalıklar olmazsa olmazlardandır. Sağlıklı beslenme düzenine bir günlük ara verip birbirinden lezzetli cips sosu tariflerini denemeye ne dersiniz? Arkadaşlarınızın da yemeye doyamayacağı bu soslar bağımlılık yapabilir, şimdiden uyaralım!

parmaklarinizi-yiyeceginiz-5-cips-sosu-tarifi_646x340.jpg

Salsa Sos

 

  • 3 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Soğanları küçük küçük doğrayın. Domatesi rendeledikten sonra bir tencerede tüm malzemeleri karıştırın. 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

parmaklarinizi-yiyeceginiz-5-cips-sosu-tarifi_646x340.jpgYoğurtlu Sos

 

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam nane ve pul biber
  • 1 tatlı kaşığı mayonez

Yoğurdu, mayonezi kaseye koyun ve karıştırın. Ardından zeytinyağı ve baharatları da ekleyin. Sosunuz hazır!

parmaklarinizi-yiyeceginiz-5-cips-sosu-tarifi_646x340.jpg

Avokadolu Sos

 

  • 2 tane avokado
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Çeyrek limonun suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Avokadoların kabuğunu soyduktan sonra ezerek püre haline getirin. Rondodan geçirdiğiniz soğanlar ile birlikte zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu karıştırın. Acı seviyorsanız birkaç damla acı sos da ekleyebilirsiniz.

parmaklarinizi-yiyeceginiz-5-cips-sosu-tarifi_646x340.jpg

Peynir Sos

 

  • 1 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • 1 dal taze soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kremayı orta ateşte ısıtın ve kaşar peynirini ilave edin. Tereyağı ve soğanı da ekledikten sonra pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın. Cipsinizi batırarak lezzetin tadına varabilirsiniz.

parmaklarinizi-yiyeceginiz-5-cips-sosu-tarifi_646x340.jpg

Karamelize Soğanlı Sos

 

  • İki adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım tatlı kaşığı şeker ve tuz

Soğanları ince ince doğrayın, zeytinyağı ile birlikte orta ateşte tavada kavurun. Şeker ve tuzu da ekledikten sonra biraz daha karıştırın. Ateşte fazla bekletmeden bir kenara alın. Soğanlar soğuduktan sonra krema ve mayonez ile karıştırın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...