Melâl Oluşturma zamanı: Mayıs 24, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 24, 2016 [h=2]Güçlü içeriği sayesinde sağlığa pek çok faydası bulunan yumurta, aynı zamanda mutluluk kaynağı.[/h] Örnek protein olarak nitelendirdiği yumurtanın insan sağlığı için önemine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, ani hava değişimlerinden etkilenmeden sağlıklı ve mutlu bir mevsim geçişi yapmak isteyenlere "Günde mutlaka 1 yumurta tüketin” tavsiyesinde bulundu. Bulması ve pişirmesi kolay, besin değeri çok yüksek ve sağlıklı bir yiyecek olan yumurtanın insanın günlük protein gereksinimini karşılamasının yanı sıra halsizlikten kurtulmak, daha enerjik bir gün geçirmek için vazgeçilmez olduğunu söyleyen Nil Şahin, "Ani sıcaklık değişiklikleri nedeni ile bünyelerimiz hastalıklara daha korunmasız hale geliyor ve bu değişimler insanları mutsuzlaştırıp enerjilerini düşürebiliyor. Günde 1 yumurta tüketerek tüm bu olumsuzlukların üstesinden gelmek mümkün. Yumurta içeriğindeki selenyum, demir gibi elementler sayesinde mutluluk kaynağı” diye konuştu. [h=4]Vücuttaki iyi kolesterolü artırıyor[/h] Yumurtayı 'örnek protein' olarak nitelendiren Nil Şahin Gürhan, çocukluk çağından yaşlılık dönemine kadar her zaman tüketilebileceğini de hatırlattı. Geçmiş yıllarda yüksek kolesterol korkusu nedeniyle kalp-damar hastalarının yumurtadan uzak durmak zorunda kaldığını ancak günde bir tane yumurtadan fazla tüketilmediği taktirde; yumurtanın vücuttaki iyi ve gerekli olan kolesterolü artırıcı etkisinin olduğunun ispatladığını da vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin, "Yumurtanın içeriğindeki A ve D vitaminleri, demir, selenyum, çinko, kolin gibi elementler bağışıklık sistemini güçlendirmeden kemik gelişimine, kandaki oksijenin taşınmasından beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesine kadar birçok fayda sağlıyor. Günde 1 yumurta tüketerek sağlık puanınızı yükseltebilirsiniz” ifadelerini kullandı. [h=4]10 dakika haşlayın, sebzelerle renklendirin[/h] Nil Şahin, yaz yaklaşırken kilosuna ve beslenmesine dikkat edenlere yumurtayı sağlıklı tüketmenin ipuçlarını da verdi. İşte uzmanından ipuçları; - Yumurtayı 10 dakikadan fazla kaynatmayın. Kaynadıktan sonra da sadece 4 dakika pişirin. - Yumurtayı sadece haşlayarak yemeyin. Menemen, sebzeli, domatesli, dereotlu gibi alternatiflerle veya omlet şeklinde de tüketin. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
güley Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2016 benim doktorum hala kollestrol var diyor.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
кυвiŁαу Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2016 10 dakika haşlayın, sebzelerle renklendirin Dört taneyi bir tavaya kırın. Kaşar ve sucuk ile renklendirin. Piştikten sonra karabiber ekeleyerek küçük sürprizler yapabilirsiniz. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sunrise Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2016 cikolatadan sonra yumurtami moda oldu hic sevmem yumurta ben cikolataya kaldim 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.