Jump to content

Beşamel Soslu Tavuk...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Beşamel Soslu Tavuk

 

200422871_001.jpg

 

Malzemeler:

 

• 6 adet tavuk budu • 4 adet orta boy havuç • 3 adet orta boy kabak • 2-3 diş sarımsak • 2 çorba kaşığı sıvı yağ • 3 çorba kaşığı margarin • 3 çorba kaşığı un • 500 ml süt • 1 kase rende kaşar peyniri • Yarım demet maydanoz ve dereotu • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

 

Hazırlanışı:

 

Tavuk butları güzelce yıkandıktan sonra tencereye konarak haşlanır. Havuç ve kabaklar rendelenir. Sarmısaklar tavada sıvı yağda sotelenir. İçerisine rendelenmiş havuç ve kabaklar da eklenerek sotelemeye devam edilir. (Sebzeler sotelenirken üzerine bir miktar tuz ilave edilirse sebzelerin lezzeti yemeğe daha iyi geçer) Ocaktan alınınca üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave edilir.

 

Beşamel sos için margarin tencerede eritilir ve un ilave edilerek kavrulur. Un kavrulduğunda süt eklenir ve sürekli karıştırılarak kıvama geldiğine ocaktan alınır. (Beşamel sos koyu olursa bir miktar daha süt ilavesi yapılır.) Önceden haşlanan butların etleri kemiklerinden ayrılarak (çok küçük parçalar olmayacak şekilde) tepsisine yayılır. Üzerlerine tuz ve karabiber serpilir. Tavukların üzerine önce beşamel sos, onun üzerine de önceden sotelenen sebzeler güzelce yayılır. Üzerine kaşar rendesi (kaşarların üzerine kırmızı toz biber serpilirse daha güzel kızarır) serpilerek tencerede kaşarlar eriyinceye dek kızartılıp servis yapılır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Beşamel Soslu Tavuk Tarifi

      Tavuğa en çok yakışan beyaz soslardan biri olan beşamel, yumuşak bir tat katmanın yanı sıra etin üzerinde bir tabaka oluşturarak kurumayı da önler. Özellikle göğüs eti gibi yağsız ve kurumaya elverişli parçaların yumuşaklığını ve lezzetini kaybetmeden fırında pişirilebilmesini sağlar.     Beşamel Soslu Tavuk     1 kilo kemiksiz kalça ya da göğüs eti 2 adet domates 2 adet kapya biber 250 gram kültür mantarı 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy

      , Yer: Et ve Tavuk Yemekleri

    • Beşamel Soslu ve Tavuk Etli Börek

      3 yufka 250 gr yoğurt 2 yumurta 1 çay bardağı ayçiçek yağı İç harcı için 1 parça tavuk göğüs eti 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1.5 su bardağı süt Tuz Karabiber üzeri için çörek otu   Beşamel soslu ve tavuk etli börek: Tavuk etini pişirip ılındıktan sonra tel tel ayırın. Unu ayçiçek yağı ile kavurun. Sütü azar azar ilave ederek pişirin. Tavuk eti, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Yoğurt, yumurta ve ayçiçeği yağını kasede karıştırın.

      , Yer: Hamur İşleri

×
×
  • Yeni Oluştur...