Jump to content

Fransız Soğan Çorbası...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Fransız Soğan Çorbası

 

71516682.jpg

 

Malzemeler:

 

• 4 soğan (ince doğranmış) • 50 g (1 çorba kaşığı) tereyağı • 50 g rendelenmiş peynir • 1,5 litre su • Tuz ve karabiber • 4 dilim ekmek • Sıvı yağ (kızartmak için) • 2 çorba kaşığı (30) ml mısır unu

 

Hazırlanışı:

 

Küçük küçük doğranmış soğanları tencerede altın rengi olana kadar kavurun. Ateşten alın ve biraz soğutun. Üzerlerine 1,5 litre soğuk su dökün. Tuz ve karabiberi koyun. Kapağı kapatarak basıncı en yüksek dereceye ayarlayın. 5 dakika pişirin. Basıncı yavaş yavaş düşürün. Karışımı, biraz suyla karıştırılmış 2 çorba kaşığı (30 ml) mısır unuyla koyultun. kızartma tavasında birkaç dilim ekmeği kızartın. Her bir dilimi dörde bölün. Ekmekleri bir çorba servis kasesinin dibine yerleştirin ve üzerlerine çorbayı boşaltın. Rende peyniri serpin. Çorba kasesini sıcak fırında birkaç dakika ısıtın ve servis yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Fransız Usulü Soğan Çorbası

      15 adet kırmızı soğan Bir buçuk su bardağı kırmızı şarap Yeteri kadar sıcak su Tuz, karabiber   Jülyen doğranmış soğanları kısık ateşte koyu bir renk alana kadar soteleyin. Şarabı katın ve soğan şarabı çekene kadar sotelemeye devam edin. Koyu bir kıvam elde edene kadar su katıp, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte, suyunu kontrol ederek (su eksilmişse su katarak) 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.          

      , Yer: Çorbalar

    • Fransız Soğan Çorbası

      Malzemeler:   7 Adet beyaz soğan 100 Gr tereyağı 1 Litre tavuk veya et suyu Taze veya kuru kekik (tercihen taze) Baget ekmek Karabiber, tuz, tatlı kırmızıbiber Çedar, gravyer veya kaşar peyniri rendesi (aslı çedar veya gravyer ile yapılır) Hazırlanışı:   Soğanları 20 dakika kadar dondurucuda bekletin (gözlerinizin yanmaması için) Dondurucudan çıkardığınız soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağını geniş bir tencerede eritin. Tencerede karı

      , Yer: Çorbalar

×
×
  • Yeni Oluştur...