Jump to content

Tereyağlı Patates Topları...


Renan

Önerilen Mesajlar

Tereyağlı Patates Topları

 

%C3%BC.jpg

 

Malzemeler:

 

3-4 adet orta boy patates, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber(isteğe göre), 7-8 dal maydanoz

 

Hazırlanışı:

 

Öncelikle patatesleri haşlayıp püre haline getiriyoruz. İçerisine maydanoz, sıvı yağ, tuz ve karabiberi ekliyoruz. Küçük toplar haline getiriyoruz.

 

Sosu için:

 

Tereyağı eritip salçayı, naneyi, pul biberi ilave ediyoruz ve hafif kızdırıyoruz. Patates toplarının üzerine gezdiriyoruz.(İsteğe göre üzerine sarımsaklı yoğurt da ilave edilebilir). Afiyet olsun.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Benzer Konular

    • Patates Tatlısı Nasıl Yapılır?..

      Patates Tatlısı Nasıl Yapılır?     Malzemeler 125 gram margarin 2 adet haşlanmış patates 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu l 1 paket vanilya l Aldığı kadar un l 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın Şerbeti için: 1 su bardağı su Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı limon suyu   Patates Tatlısı Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...