sessiz nehir Oluşturma zamanı: Haziran 2, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 2, 2016 Malzemeler 1 Paket tuzsuz Etimek Kreması için; 1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 paket vanilin 1 paket kremşanti 1 tatlı kaşığı margarin Çikolata sosu için 1 paket hazır çikolata sosu 2, 5 su bardağı süt Yapılışı Öncelikle etimekleri iri iri büyük boy borcamın içine kırın. Ben bu tatlıyı biraz daha etimekli sevdiğim için 2. paketten 3-4 adet daha etimek kırıyorum. Daha sonra kırdığınız etimeklerin üzerine 3-4 yemek kaşığı süt gezdirin.Muhallebi için süt, un, şeker ve vanilini orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca margarini de ekleyip karıştıralım. Muhallebimizi ocaktan aldıktan sonra yaklaşık 10-15 dk ılıması için bekletelim. (Ara ara karıştıralım kabuk bağlamasın. ) Ilıdıktan sonra mikserle 5-10 dk çırpalım. Kremşantiyi toz halinde döküp yaklaşık 10 dk yine çırpalım. Sonra kremamızı etimeklerin üzerine döküp yavaşca karıştıralım. Dolaba kaldıralım 1, 2 saat dinlendikten sonra pakette ki tarife göre hazırladığımız çikolata sosunu da iyice soğuduktan sonra üzerine dökelim. En az 6 saat kadar buzdolabında dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Akşamdan yapıp 1 gece dinlendirmenizi tavsiye ederim. Etimekler iyice yumuşamış oluyor. Servis içinde yemek kaşığıyla servis yapabilirsiniz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.