Jump to content

Domatesi Pişirin Çünkü...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Domatesi pişirin çünkü

 

19_d.jpg

 

Sıcak hava ve uzun açlık süresi oruçluları yorgun düşürüyor. Ramazan'da zinde kalmak isteyenlere uzmanlar, taze zencefilli salata, pişmiş domates ve yaban mersini gibi gıdaları öneriyor.

 

Ramazan'ın ortasına geldiğimiz şu günlerde sıcak hava ve uzun açlık süresi oruç tutanların enerjisini düşürüyor.

 

Bazı besinlerin zindeliği korumaya yardımcı olduğu gibi susuzluk hissini de azalttığını söyleyen uzmanlar, önemli uyarılarda bulunuyor.

 

Mutlaka günde 2-2.5 litre su tüketilmesini öneren uzmanlar, "Hazmı kolaylaştıran ıhlamur, nane, rezene ve papatya gibi bitki çayları da içmelisiniz" diyor. Uzmanların enerjiyi yükseltecek tavsiyeleri şöyle...

 

DOMATESİ PİŞİRİN

 

Kendinizi zinde hissetmenin en önemli şartlarından biri antioksidan içeriği yüksek besinler tüketmektir.

 

Yaban mersini çok güçlü bir antioksidan kaynağıdır ve bir kase yaban mersini ile enerjinizi gün boyu yüksek tutabilirsiniz.

 

Sahurda bol maydanoz ve dereotuyla hazırlanan menemen de son derece faydalı.

 

Pişmiş domates, maydanoz ve dereotu vücuttan fazla suyu atarak zindeliği artırıyor.

 

1-2 dilimlik avokado gün boyu zinde hissetmenize yardımcı olurken, salatalara rendelenecek taze zencefil, antioksidan kapasitesi sayesinde stresi azaltarak yorgunluk hissine karşı savaşıyor.

 

YARIM YAĞLI SÜT

 

Sahurda içilecek yarım yağlı süt protein içeriğinden dolayı hem uzun süre tok kalmanızı sağlar, hem de susuzluk hissinizi bastırır. Taze sebze-meyve ve lifli gıdalar da ideal besinlerdir.

 

Lor peyniri en tuzsuz ve yağsız peynirlerden biridir. Sahurda yerseniz uzun süre tok kalıp fazla susamazsınız.

 

İçinde barındırdığı tuz nedeniyle zeytine sahurda yer verilmemeli.

 

Susuzluk ve yorgunluk, dikkat dağınıklığı, konsantrasyon kaybına neden oluyor. Beynimizin susama ve açlık merkezi beraber çalışırken, gün boyu tok kalarak susama hissi de en az seviyeye indirilebiliyor.

 

Tok kalmak içinse sahurda bir tane haşlanmış yumurta yemek önemli rol oynuyor.

 

Ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlar da gün boyu tok kalmayı kolaylaştırırken, zindeliğin artmasına katkı sağlıyor.

 

MEYVE SUYU İÇMEYİ

 

Taze meyvelerin kabuklarıyla yenilmesi ve meyve suyundan kaçınılması gerekiyor.

 

Çünkü meyve suları yüksek glisemik indeksleri nedeniyle kan şekerinizin hızla yükselip, hızla düşmesine neden olur. Bu da açlık hissi verir. Dolaylı olarak da susarsınız.

 

HİNDİ ETİ ZİNDELİK VERİYOR

 

İçerdiği Omega-3 sayesinde zinde kalmaya yardımcı olsa da, Ramazan'da birçok kişi balığa mesafeli yaklaşıyor.

 

Bunun yerine hindi yenilmesini öneren uzmanlar, şöyle konuşuyor: "Hindi eti de içerdiği serotonin sayesinde zinde ve dinç tutuyor.

 

Haftada 2 gün kurubaklagil tüketmek, salatalara haşlanmış yeşil mercimek eklemek çok faydalı. Mercimek, yorgunluk ve halsizliği alıyor."

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...