Renan Oluşturma zamanı: Haziran 22, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 22, 2016 Havlıcan Kökünün Faydaları – Havlıcan Çayı Nasıl Yapılır? Havlıcan otunun bir diğer adı, Çin Zencefilidir. Görüntüsü itibariyle zencefili andırmaktadır ancak tadı zencefilinkine pek benzememektedir. Hafif acımsı bir lezzeti vardır. Havlıcan otunun asıl kullanılan kısmı, toprak altında yer almakta olan gövde kısmıdır. Havlıcanın kök kısmı; çay olarak ve doğal ilaç yapımında kullanılmaktadır. Havlıcan yağı nasıl elde edilir? Su ile damıtılması sonucunda havlıcan yağı elde edilmektedir. Havlıcan kökünün özellikle Hindistan ve Güneydoğu Asya mutfaklarında önemli bir yeri bulunmaktadır. Bu bitki yaş olarak kullanılabileceği gibi kurutularak da kullanılabilmektedir. Havlıcan Otu Kökünün ve Kök ile Hazırlanan Çayın Faydaları Nelerdir? Kişinin iştahının açılmasına yardımcı olmasının yanı sıra tükürük ifrazatını azaltıcı etki göstermektedir. Vücuda direnç takviyesi sağlayarak vücudun güçlenmesini sağlamaktadır. Göğüs yumuşatıcı etkisi vardır. Mide ve bağırsak gazlarının önlenmesinde kullanılmaktadır. Böylece organların rahatlamasını sağlamaktadır. Özellikle kış mevsiminde kişiyi; grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarına karşı korumaktadır. Baş ağrısı ve baş dönmesi durumlarında, iyileştirici etki göstermektedir. Cinsel gücün artırılmasında kullanılır. Sabah aç karnına süt ve havlıcan karıştırılarak içildiğinde cinsel gücü artırır. Havlıcan Çayı Nasıl Yapılır? Çayını hazırlamak için; 2 çay kaşığı kadar havlıcan kökünün öncelikle ince kıyılması gerekmektedir. Üzerine 300 ml kadar kaynar su eklendikten sonra 5 dakika kadar demlenmesi beklenmelidir. Demi süzülerek tüketilmelidir. Havlıcan çayı romatizma, mide ekşimesi, idrar söktürücü ve adet söktürücü durumlarında kullanılacaksa;içine bir miktar bal katılarak tüketilmesi önerilmektedir. Balgam söktürücü olarak kullanılacaksa; ıhlamur ile birlikte kaynatıldıktan sonra balla tatlandırılarak içilmesi önerilmektedir. Ağız kokusunun giderilmesi amaçlı kullanılacaksa; havlıcan bitkisinin kökünün çiğnenmesi tavsiye edilmektedir. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
güley Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 22, 2016 çocukken babaannem tarçın havlican zencefili döver çaya katar içerdi . birden içim sızladı hatırlayınca ... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Arşivlendi
Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.