Renan Oluşturma zamanı: Haziran 23, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 23, 2016 Enginar Çayı Nasıl Hazırlanır? Akdeniz sebzelerinden enginar birçok sağlık problemine karşı iyi geliyor. Enginar yaprağı çayının ise hem içmesi keyifli hem de vücuttaki toksinleri atmakta oldukça etkilidir. Enginar sebzesine, düşük kalorili olması nedeniyle birçok diyet listelerinde yer verilmektedir. Bilhassa sindirim sistemi ile toksinleri temizlemesi sebebiyle karaciğer sağlığı için çok faydalıdır. Şimdi gelelim Enginar çayının nasıl hazırlandığına… Enginar Çayının Yapılışı: Aslında yapımı çok kolaydır. Çünkü enginar çayı, enginarın 1 saat kadar suda kaynatılması sonucu elde edilen bir çaydır. Sapını kestiğiniz enginarı kaynayan suya atarak yaklaşık 1 saat pişirebilir ve elde edilen bu suya isteğe bağlı bal ilave ederek içebilirsiniz. Enginar çayının yararları nelerdir? Enginar çayı kabızlık, şişkinlik, kusma, ishal ve kötü kolesterole iyi gelmektedir. Enginar çayı mide ekşimesini giderir ve karın ağrısını geçirir. Kan şekerini de düşüren enginar çayı karaciğer fonksiyonlarını artırarak toksinlerin vücuttan daha hızlı ve etkili atılmasına yardım eder. İdrar söktürücü özelliği ile boşaltım sistemimiz için de oldukça faydalı bir içecektir. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Arşivlendi
Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.