Melâl Oluşturma zamanı: Temmuz 4, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 4, 2016 [h=2]Naneli bir şey yendiğinde ağızda oluşan soğukluk hissi aslında bir yanılsama. İşte açıklaması...[/h] Naneli şeylerin içinde bulunan bir madde beyine sinyaller göndererek öyle hissedilmesini sağlıyor. trpm8 proteini, soğuk havalarda hücrelerin iyon kanallarını açarak na+ ve ca2+ iyonlarının içeriye girmesine izin veriyor. Bu durumda sinir hücrelerimizdeki elektrik yükü değişiyor ve beyne "soğukluk" bilgisi gönderiliyor. İlginç bir şekilde nane, mentol ve okaliptüs gibi maddeler de bu kanalı açarak sinir hücrelerini kandırıyor ve dildeki sinir hücrelerimiz beyne "burası soğudu" bilgisini gönderiyor. Benzer şekilde acılı yiyecekler trp-v1 kanalını açarak sıcaklık yanılsamasını hissettiriyor. Soğukluk hissinin ferahlıkla ilişkilendirildiğini fark eden diş sağlığı firmaları, uzun süredir naneyi aroma olarak kullanıyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
güley Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 2016 ben çantamda nane şekeri taşırım bunalınca yerim çok iyi geliyor Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Arşivlendi
Bu konu artık arşivlenmiştir ve başka yanıtlara kapatılmıştır.