Taş Kadayıfı...
-
Benzer Konular
-
Taş Kadayıfı Hamuru
1 Su Bardağı Süt, 1 Su Bardağı Su, 1.5 Su Bardağı Un, 1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya, 1 tatlı kaşığı Şeker 1 çay kaşığı Tuz sıvıyağ kızartmak için Önceden 3 Bardak Şeker, 3 Bardak Su bir iki damla limon suyu İle Şerbet Hazırlayıp Soğutuyoruz. Boza Kıvamında Bir Hamur Hazırlayıp 20 Dak. Mayalandırıyoruz. Yanmaz Tavada Küçük Daireler Şeklinde Krep Gibi Hamurlar Pişiriyoruz. Hamurun Tek Yönü Pişecek Diğer Yönü Baloncuk Baloncuk Kabaracak. Önceden 3 Bardak Şeker, 3 Bardak Su İle Ş, Yer: Tatlı ve Reçeller
-
Ekmek Kadayıfı Hamuru
Malzemeler 3 kaşık pudra şekeri 1 kaşık kurumaya 1 bardak süt 2 bardak un 2 kaşık tereyağ 2 yumurta sarısı Tuz Şerbeti için 4,5 bardak su 4 bardak şeker 3-4 damla limon suyu Yarım bardak ılık sütün içerisine 1 kaşık kuru maya ve 2 kaşık pudra şekerini ekleyerek karıştırıyoruz.1 bardak un ile yoğurup mayalanması için 15 dakika dinlendiriyoruz.Dinlendirdiğimiz hamurun içine 1 kaşık pudra şekeri, yarım bardak ılık süt, az miktarda tuz ve 1 bardak unu ekleyip hamuru iyice yoğuru, Yer: Tatlı ve Reçeller
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.