Jump to content

Taş Kadayıfı...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Taş Kadayıfı

 

2016-07-04uyur-207099ab33faf098.jpg&w=1140

 

Malzemeler:

 

Hamuru İçin:

 

1 su bardağı ılık süt,

1 su bardağı ılık su,

1,5 su bardağı un (2 yemek kaşığı fazla koydum),

1 tatlı kaşığı kuru maya,

1 tatlı kaşığı toz şeker,

1 çay kaşığı tuz.

 

Şerbeti İçin:

 

2 su bardağı su,

2 su bardağı toz şeker,

Yarım limon suyu.

 

İçi İçin:

 

1 kase kıyılmış ceviz.

 

Kızartmak İçin:

 

Sıvı yağı.

 

Üzeri İçin:

 

Antep fıstığı.

 

Yapılışı

 

Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve 10 dakika kaynatalım.

Limonu ilave edip, 1-2 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alıp, soğumaya bırakalım.

Hamuru için; bir kaba malzemeleri koyalım ve tel çırpıcı ile çırpalım.

Sonra 10 dakika hazırladığımız hamuru dinlendirelim.

 

Krep tavasını hafif yağlayalım.(bir kez yağlıyoruz)

Tava ısındıktan sonra hamurdan bir kepçe alıp, tavaya dökelim.(çay tabağından biraz büyük olmalı)

Tek tarafı pişince tavadan alalım.(hamurun üzeri göz göz olunca olmuş demektir)

Hamurun tamamı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.

Hamurların pişmeyen tarafına 1 yemek kaşığı kadar ceviz içi koyalım.

Hamuru D şeklinde kapatıp, parmağımızın ucuyla kenarlarının açılmaması için bastıralım.

Tavaya sıvı yağı koyup, kızdıralım ve hazırladığımız hamurları arkalı önlü kızartalım.

Kızarttığımız hamurları tek tek soğuk şerbetin içine atalım ve 1-2 dakika şerbette bekletip, servis tabağına alalım.

Taş Kadayıflarımızın üzerini antep fıstığı ile süsleyip, servis yapalım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

  • Benzer Konular

    • Taş Kadayıfı Hamuru

      1 Su Bardağı Süt, 1 Su Bardağı Su, 1.5 Su Bardağı Un, 1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya, 1 tatlı kaşığı Şeker 1 çay kaşığı Tuz sıvıyağ kızartmak için   Önceden 3 Bardak Şeker, 3 Bardak Su bir iki damla limon suyu İle Şerbet Hazırlayıp Soğutuyoruz.   Boza Kıvamında Bir Hamur Hazırlayıp 20 Dak. Mayalandırıyoruz. Yanmaz Tavada Küçük Daireler Şeklinde Krep Gibi Hamurlar Pişiriyoruz. Hamurun Tek Yönü Pişecek Diğer Yönü Baloncuk Baloncuk Kabaracak.   Önceden 3 Bardak Şeker, 3 Bardak Su İle Ş

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Ekmek Kadayıfı Hamuru

      Malzemeler   3 kaşık pudra şekeri 1 kaşık kurumaya 1 bardak süt 2 bardak un 2 kaşık tereyağ 2 yumurta sarısı Tuz   Şerbeti için 4,5 bardak su 4 bardak şeker 3-4 damla limon suyu   Yarım bardak ılık sütün içerisine 1 kaşık kuru maya ve 2 kaşık pudra şekerini ekleyerek karıştırıyoruz.1 bardak un ile yoğurup mayalanması için 15 dakika dinlendiriyoruz.Dinlendirdiğimiz hamurun içine 1 kaşık pudra şekeri, yarım bardak ılık süt, az miktarda tuz ve 1 bardak unu ekleyip hamuru iyice yoğuru

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

×
×
  • Yeni Oluştur...