Jump to content

Doğru Pişirilmeyen Et Kanser Yapıyor...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Doğru Pişirilmeyen Et Kanser Yapıyor

 

5_d.jpg

 

Severek tüketilen mangal etleri, hasta edebiliyor...

 

Yaz ayının olmazsa olmazlarından olan mangalın yanlış uygulanması kansere neden oluyor.

 

Çok yüksek sıcaklıklarda et pişirmenin heterosiklik aminler denilen kansere neden olan bileşikleri üretebildiğini belirten Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı,

 

"Özelikle kömürleşmiş etlerin sık tüketiminin prostat, pankreas ve kolon kanserine yakalanma riskini arttırdığı biliniyor.

 

Ayrıca çok fazla ızgara tüketim yapan ülkelerde mide kanseri vakaları da yüksek oranda görülmektedir" dedi.

 

Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, ızgara yapmanın da güvenli yollarını şöyle sıraladı:

 

Birkaç saat önce etleri terbiye etmek heterosiklik amin oluşumunu azaltır.

 

Bunun için biberiye, zerdeçal, zeytinyağı ve sarımsak kullanılmalı...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...