Renan Oluşturma zamanı: Temmuz 26, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 26, 2016 Doğru Pişirilmeyen Et Kanser Yapıyor Severek tüketilen mangal etleri, hasta edebiliyor... Yaz ayının olmazsa olmazlarından olan mangalın yanlış uygulanması kansere neden oluyor. Çok yüksek sıcaklıklarda et pişirmenin heterosiklik aminler denilen kansere neden olan bileşikleri üretebildiğini belirten Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, "Özelikle kömürleşmiş etlerin sık tüketiminin prostat, pankreas ve kolon kanserine yakalanma riskini arttırdığı biliniyor. Ayrıca çok fazla ızgara tüketim yapan ülkelerde mide kanseri vakaları da yüksek oranda görülmektedir" dedi. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, ızgara yapmanın da güvenli yollarını şöyle sıraladı: Birkaç saat önce etleri terbiye etmek heterosiklik amin oluşumunu azaltır. Bunun için biberiye, zerdeçal, zeytinyağı ve sarımsak kullanılmalı... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.