Jump to content

Brioche Tarifi...


Renan
 Paylaş

Önerilen Mesajlar

Brioche tarifi

 

brioche.jpg

 

Hafif tatlı, hafif tuzlu, bol tereyağlı nefis bir lezzet: Fransız mutfağının meşhur ekmeği Brioche. Nefis ve sıcacık Fransız ekmeğine bayılacaksınız.

 

Malzemeler:

– 60 gram su

– 60 gram süt

– 40 gram maya

– 50 gram tozşeker

– 600 gram un

– Bir tutam tuz

– 3 yumurta

– 320 gram tereyağ

 

Hazırlanışı:

Su, süt maya ve tozşekeri bir kapta karıştırın ve 10 dakika bekletin.

Daha sonra yağ hariç tüm malzemeyi karıştırın ve yoğurun. Mikser de hamur yoğurulurken yağı da azar azar ilave edin.

Hamuru çıkardıktan sonra kalıplara koyun ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin.

Üzerine yumurta sarısı sürün ve 240 derecede 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...