Jump to content

Tarak Tatlısı...


Renan

Önerilen Mesajlar

Tarak Tatlısı

 

2015-12-04uyur-124639187c84628871.jpg&w=1140

 

Malzemeler:

 

1 çay bardağı irmik

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı hindistan cevizi

1 su bardağı kadar badem

3 yemek kaşığı tereyağı

1 adet yumurta

1 yumurtanın beyazı (içine)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

 

İçi için;

 

İri kırılmış badem veya ceviz

Üzeri için;

 

1 yumurtanın sarısı

Badem veya ceviz

Şerbeti için;

 

4, 5 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu

 

Hazirlanisi:

 

Bütün malzemeleri karıştırıp güzel bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan küçük bezeler yapıyoruz, tarağımızın üzerine bezemizin bir tanesini koyup hamuru yayıyoruz ,iç malzemesini koyup hamuru uçlarından kapatıyoruz, taraktan alıp iki ucundan birleştiriyoruz. En son üzerine yumurta sarısı sürüp ortasına badem veya ceviz koyup pişiriyoruz. Ben şerbeti yapıp soğuttum, tatlının ilk sıcağı çıkınca soğumadan şerbeti koydum.

 

Afiyet olsun...

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...