Jump to content

Dört Lezzetli Balkabağı Tarifi...


Renan

Önerilen Mesajlar

Dört Lezzetli Balkabağı Tarifi

 

kabak-tarifleri.jpg

 

Kızarmış balkabağı çekirdeği çerezi

 

kabak-%C3%A7ekirde%C4%9Fi1.jpg

Balkabağı çekirdeğinin özellikleri

 

Yapısında bulunan, iltihaplanmaların önlenmesi amacıyla aspirinlerde kullanılan salisilik asit sayesinde, romatizma ve kireçlenmeden kaynaklı ağrıların azaltılmasına yardımcı olur. Bu besin, sabah kahvaltıdan önce yenmesi halinde faydalı olur.Yapılarında, kolesterole iyi gelen Omega 3 ve 6 bulunur.

 

Nasıl yapılır?

 

- Çekirdekleri güzelce yıkayın ve bir süzgeçten geçirin.

 

- Fırını önceden 170 dereceye ayarlayarak ısıtın. Önceden ısıtılmış fırına, tohumları bir pişirme kağıdı üzerinde sürün ve her 10 dakikada bir tahta kaşıkla karıştırarak yapışmalarını önleyin. Çekirdeklerin bir tarafta toplanmamasına özen gösterin. Çekirdekler şiştiklerinde ve renkleri altına döndüğünde servise hazırlar.

 

Fırınlanmış balkabağı dilimleri

 

kabak.jpg

 

Bu tarif sizleri et veya balık yanına mükemmel uyum sağlayacak bir garnitürle tanıştırıyor.

 

Nasıl yapılır?

 

- Balabaklarını bir fırça yardımıyla suda yıkayın. Parçaların eşit olmasına özen göstererek kabağı bir parmak kalınlığında doğrayın.

 

- Fırını önceden 180 dereceye ayarlayarak 40 dakika ısıtın.

 

- Bir fırın kağıdını zeytinyağı ile kaplayın. Üzerlerine yağ serpiştirilmiş kabak dilimlerini kağıdın üzerine yerleştirin. Üzerini kekik ve fesleğen hatta deniz tuzu ile süsleyebilirsiniz.

 

- Balkabağı dilimlerinin yumuşadığından emin olduğunuzda tepsiyi çıkartın ve istediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

 

Balkabağı kreması

 

kabak-kremas%C4%B1.jpg

Malzemeler (İki kişilik)

 

1 kilo balkabağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Soyulmuş ve dilimlenmiş 3 soğan

Soyulmuş ve rendelenmiş 2 diş sarımsak

Birer tutam tuz ve biber

Toz halinde zencefil ve kimyon

Yarım fincan tavuk suyu

400 gram kuru fasulye (pişmiş ya da tercihen konserve olabilir)

Taze maydanoz

1 kutu yoğurt

 

Nasıl yapılır?

 

- Balkabaklarını soyun ve daha sonrası için çekirdekleri ayırın. 5 cm’lik küpler halinde doğrayın. Kabak, soğan ve sarımsakları hafifçe kızartmak için bir tavaya zeytinyağı dökün. Yüksek ateşte yavaşça pişirin. Biberi ve tuzu eklemeyi unutmayın.

 

- Kabaklar yavaşça karamelleşmeye başlayacak. Bu noktada zencefil ve kimyonu ekleyin.

 

- Bir sonraki 10 dakika içerisinde de tavuk suyunu ekleyin ve 6-7 dakika boyunca kaynamaya bırakın.

 

- Soğumasın bekleyin. Krema kıvamına gelene kadar mikserden geçirin.

 

- Servis için üzerine iki yemek kaşığı yoğurt ekleyin. Sonuç mükemmel!

 

Kabak muhallebisi

 

kabak-muhallebesi.jpg

Malzemeler (6 kişilik):

 

6 yumurta sarısı

6 fincan süt

1 fincan balkabağı (daha önceden kaynatılıp krema haline gelene kadar mikserden geçirilmiş olmalı)

1 yemek kaşığı tarçın

Yarım fincan şeker

2 yemek kaşığı un

 

Nasıl yapılır?

 

Yumurta sarısı, şeker, balkabağı, süt ve tarçını bir kapta karıştırın. Bütün malzemeler iyice karışana kadar kısık ateşte pişirin. Bütün malzemeleri eşit şekilde karıştırmaya özen gösterin.

 

Unu bir bardak soğuk süte ekledikten sonra iyice karıştırın. Daha önceden hazırladığınız karışıma süt ve kabağı ekleyin ve tekrar kaynamaya bırakın. Karışım yoğunlaşmaya başlayacak ve içindeki tortular çözülecek.

 

Kase veya fincanda servis edebilirsiniz. Bu muhteşem tatlının tadını çıkarın!

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Benzer Konular

    • Dört Atlı / Daniel C. Dennett, Richard Dawkins, Christopher Hitchens, Sam Harris

      "Eğer düşünmek bir spor sayılsaydı, bu dörtlü ulusal süperstarlar olurlardı; ve Dört Ath'yı okumak bir all-star oyununda ön koltuğa sahip olmak gibi. Bu ateizm ve din hakkında bir kitap olmaktan daha fazlası; tüm insan toplumlarının içine işlemiş yanılgı ve yanlış anlama dumanını yarıp geçmek için zekamızı nasıl kullanacağımız üzerine bir ders." — Tim Urban, Bir Dakika! Ama Neden? sitesinin ve kitabının yazarı "Doğaüstü açıklamalara inanmamaya eğilimli insanlar için Dört Atlı ustalıklı, ko

      , Yer: Estanbul Kitap ve Dergi

    • Doğal Kolon Temizliği İçin Ev Yapımı İçecek Tarifi...

      Doğal Kolon Temizliği İçin Ev Yapımı İçecek Tarifi Kolon temizliği kürü, kabızlığı ve diğer sindirim sorunlarını gidermek için evde kolonunuzu temizlemenin basit ve doğal bir yoludur. Lif ve besin içeriği yüksek olan bileşenleri karıştırarak kolayca hazırlanır. Malzemeler: 1/2 su bardağı temiz ılık su 1/2 su bardağı organik elma suyu 1 çay kaşığı zencefil suyu 1/2 çay kaşığı deniz tuzu 2 yemek kaşığı limon suyu İçeceğe karıştırılan deniz tuzu, bağırsa

      , Yer: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp

    • Pirinç Tatlısı Tarifi...

      Pirinç Tatlısı Tarifi     Malzemeler 3.5 su bardağı pirinç unu 2 çorba kaşığı nişasta 10 çorba kaşığı pandan suyu Bir tutam yeşil gıda boyası 115 gram esmer şeker 3 çorba kaşığı susam 225 gram rendelenmiş hindistan cevizi Tuz   Pirinç Tatlısı Yapılışı Pirinç unu, nişasta, tuz ve pandan suyunu karıştırın. Daha sonra gıda boyası, şeker ve susamı ilave edin. Özleşene dek yoğurun. Elinizde yuvarladıktan sonra rendelenmiş hindistan cevizine bulayın. .

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Ay Doğdu Tatlısı Tarifi...

      Ay Doğdu Tatlısı Tarifi Malzemeler Kullanılan ölçü:125 ml cay bardağı 🔹️1 Yumurta 🔹️125 gr Yumuşak Tereyağ 🔹️2 yemek kaşığı irmik 🔹️2 yemek kaşığı Yogurt 🔹️yarim cay bardağı Sıvı yağ 🔹️1 Paket Vanilya 🔹️1 cay kaşığı dolu Kabartma tozu 🔹️1 cay bardağı Ögütülmüs Ceviz 🔹️4 cay bardağı Un 🔹️Limon kabugu rendesi Şerbeti: 250 ml su bardağı ölçüsü 🔹️2 su bardağı Şeker 🔹️2 su bardağı su 🔹️çeyrek limon

      , Yer: Tatlı ve Reçeller

    • Hurmalı Diyet Kek Tarifi...

      Hurmalı Diyet Kek Tarifi Malzemeler: 3 adet yumurta Yarım su bardağı toz şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 1 bardak süzme yoğurt 1 paket toz vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un 10-15 adet taze hurma Ekstra Malzemeler Öncelikle yumurtalar ve toz şeker iyice çırpılır. Daha sonra sıvı yağ da eklenip bu karışım iyice harmanlanır. Yoğurt ile toz vanilyanın da eklenmesinden sonra önceden robottan çekilmiş olan tatlı hurmal

      , Yer: Diyet Yemekleri

×
×
  • Yeni Oluştur...