Jump to content

Nefis Sebze Çorbası Tarifleri...


Renan

Önerilen Mesajlar

Nefis Sebze Çorbası Tarifleri

 

Sebze Çorbası: 1. Tarif

 

Bu sebze çorbası için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:

 

1.5 fincan tavuk suyu

320 gram domates suyu

230 mL su

1 adet soyulmuş ve doğranmış büyük patates

2 adet soyulmuş ve dilimlenmiş havuç

400 gram konserve domates, suyuyla beraber

2 adet dilimlenmiş kereviz sapı

100 gram taze fasulye

150 gram mısır lapası

Tavuk bulyon

Tuz ve karabiber

 

Büyük bir tencereye domates suyu, konserve domates ve suyu, su, patates, havuç, kereviz, domates, taze fasulye ve mısır lapası koyun. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve tavuk suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Tüm sebzeler yumuşadığında çorbanız hazırdır.

 

corba.jpg

Sebze çorbası: 2. Tarif

 

Bu, jülyen kesilmiş sebzelerden yapılır. Muhtemelen bu çorbayı çok iyi biliyorsunuzdur çünkü siz küçükken anneanneniz size bunu defalarca pişirmiştir. Gerekli malzemeler şunlar:

 

1 domates

3 diş sarımsak

1 çorba kaşığı pul biber

3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

1 büyük soğan

2 havuç

50 gram kereviz

50 gram pırasa

50 grams turp

1/4 beyaz lahana

Tuz ve karabiber

2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

1 dal kişniş otu

Muskat

 

Bütün sebzeleri iyice yıkayın ve kabuğu soyulması gerekenleri soyun. Çorbaya balkabağı, bezelye, karnıbahar, rezene veya karalahana gibi başka sebzeler de ekleyebilirsiniz. Mevsim sebzelerini tercih edin, her ne kadar bu bir kış çorbası olsa da yazın da soğuk şekilde içebilirsiniz.

 

Domates hariç tüm sebzeleri jülyen usulü doğrayın. İnce doğrarsanız pişmeleri de daha hızlı olacaktır. Hepsi mümkün olduğunca uzun ve ince şekilde kesilmelidir.

 

Maydanozu yıkayın ve kıyın. Sarımsağı soyup ezin. Domatesi küp doğrayın. Büyük bir tencerede yağı ısıtın ve sarımsağı ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak sararana dek sote edin. Pul biber ile tatlandırın. Takiben domates ve maydanoz harici tüm sebzeleri ekleyin. 2-3 dakika nazikçe sote edin. Su ekleyip 30 dakika pişirin. Muskat ekleyerek çeşnilendirin. Sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin.

 

corba2.jpg

Sebze Çorbası: 3. Tarif

 

Bu reçete gerçekten lezizdir ve tavuk eti ile zenginleştirilmiştir. Sebzeler pek çok besin sağlar. Aşağıdaki malzemeler 6 kişiliktir:

 

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 adet Kıbrıs kabağı (şayot/diken kabağı)

1 adet kıyılmış orta boy soğan

1 adet soyulmuş ve dilimlenmiş havuç

3 küçük diş soyulmuş sarımsak

3 adet dilimlenmiş kabak

Yarım kilo olgun domates

5 adet kıyılmış ıspanak veya pazı yaprağı

Tuz ve karabiber

2 adet yumuşak mısır koçanı

Bir dal nane

5 fincan su

3 adet soyulmuş ve dilimlenmiş patates

Didiklenmiş tavuk eti veya artakalan tavuk parçaları (eğer vejetaryan çorba isterseniz bunu katmayın)

 

Büyük bir tencerede kısık ateşte yağı ısıtın. Soğanları ve sarımsağı altın sarısı renk alana dek sote edin. Domatesi suyla karıştırın ve tencereye dökün, rengi hafifçe değişene kadar birkaç dakika pişirin. Baharatlandırın, nane, sebze ve son olarak tavuk parçalarını ekleyin. Arada bir su ekleyerek birkaç dakika kaynatın. Kapağını kapatın ve 20 dakika pişmeye bırakın. Tadına bakın ve gerekirse tuz ekleyin.

 

corba3.jpg

Sebze Çorbası: 4. Tarif

 

Bu sebze çorbası Fransız mutfağındandır, çok lezzetlidir ve iştah açıcıdır. Eğer rejimdeyseniz çok güçlü bir öğün olabilir. Altı porsiyon için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:

 

2 adet kıyılmış soğan

3 diş ince kıyılmış sarımsak

1.5 biber, çekirdekleri çıkarılıp kıyılmış

300 gram ıspanak

3 çorba kaşığı tereyağı

1 avuç kıyılmış su teresi

1 litre tavuk suyu veya sebze suyu (ev yapımı veya hazır)

1 çorba kaşığı tuz

4 fincan su

Karabiber

3 adet soyulmuş ve dilimlenmiş büyük havuç

Sızma zeytinyağı

3 adet kıyılmış yeşil soğan

Kırmızı şarap veya balzamik sirke

 

Soğan ve sarımsağı sararana kadar orta ateşte tereyağı ile çevirin. Yaklaşık 5 dakika sürecektir.

 

Seçtiğiniz tavuksuyu veya sebze suyunu, suyu, havucu, yeşil soğanı, biberi, ıspanağı ve su teresini ekleyin. Bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Havuç yumuşayana dek yarım saat pişirin.

 

Ateşten alarak 30 dakika soğumasını bekleyin. Blendıra koyarak püre veya yumuşak krema kıvamı elde edin. Tekrar tencereye koyun ve düşük ateşte ısıtarak biraz sirke ve zeytinyağı eşliğinde servis yapın.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...