Jump to content

Havuç Tatlısı Tarifi...


Renan

Önerilen Mesajlar

Havuç Tatlısı Tarifi

 

havu%C3%A7-tatl%C4%B1s%C4%B1-213x300.jpg

 

Havuç Tatlısı Malzemeleri

 

6 adet havuç

2,5 su bardağı toz şeker

1 paket petibör bisküvi

5 adet ceviz

2 tatlı kaşığı tarçın veya hindistan cevizi

 

Havuç Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

 

- 6 adet havuç kullanılarak hazırlanan bu nefis tatlı yapımında öncelikle 6 adet havuç güzelce yıkanarak rendelenir.

 

- 2,5 su bardağı toz şeker ile bir tencerede 20 dk. kadar pişirilir.

 

- Malzemeler piştikten sonra 1 paket petibör bisküvisi küçük parçalar şeklinde kırılır. Kırıldıktan sonra pişen karışıma ilave edilir.

 

- 5 adet cevizin kabukları kırılır ve temizlenir. Temizlenen ceviz parçaları küçük parçalara ayrılarak karışıma eklenir.

 

- Ayrıca 2 tatlı kaşığı tarçın da ilave edilerek tüm malzemelerin içine karıştırılır.

 

- Bu karışım ceviz büyüklüğündeki toplar şeklinde hazırlanır ve tarçına bulanır. İsteğe göre tarçın yerine hindistan cevizi de kullanılabilir. Hindistan cevizine bulanırsa da tatlı harika bir tat kazanabilir.

 

- Hazırlanan toplar bir tepsiye dizilerek buzdolabında 30 dk. bekletilerek havuç tatlısı soğuk servis edilir.

 

havu%C3%A7-tatl%C4%B1s%C4%B1-toplar%C4%B1-300x202.jpg

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...