Jump to content

Kalbi Koruyan Gıdalar Nelerdir?..


Renan

Önerilen Mesajlar

Kalbi koruyan gıdalar nelerdir?

 

1326991_bab21da48da6c45d6efa8296b124a460_640x640.jpg

 

Spermidin adlı maddeden zengin gıdaları tüketmek kalp sağlığını koruyor.

 

 

Avusturya’daki Graz Üniversitesi’nde bilim insanlarının araştırmasına göre vücutta birçok hücrede yoğunluğu farklı olarak bulunan spermidin adlı maddeden zengin gıdaları tüketmek kalp sağlığını koruyor.

 

Araştırmada çıkan diğer sonuçlara göre spermidin desteği tuzdan zengin diyetle beslenen farelerde de kan basıncını azaltıyor.

 

Hücreler için gerekli olan enerjiyi sağlayan ATP’yi yükseltiyor ve kalp büyümesi ile fonksiyon kaybını önleyerek kalp yetersizliğinin ilerlemesini geciktirerek ömrü uzatıyor.

 

Beslenirken yüksek oranda spermidin alan insanlarda tansiyon düşük oluyor ve kalp-damar hastalıkları daha az görülüyor.

Spermidin adı verilen madde başta;

 

Peynir,

 

Bezelye,

 

Soya fasulyesi,

 

Greyfurt,

 

Buğday tohumu,

 

Karnabahar,

 

Tavuk karaciğeri,

 

Mısır,

 

Nohut,

 

Mantarda yoğun olarak bulunuyor.

 

Daha önceki bir araştırmaya göre spermidin, insanlarda yaşlanmayı geciktirerek Alzheimer ve Parkinson’a karşı da savaşıyor.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Benzer Konular

    • Beyni Koruyan Daha Etkili Bir Karışım Bulamazsınız!..

      Beyni Koruyan Daha Etkili Bir Karışım Bulamazsınız! Tek yapmanız gereken sabah içmek, Karaciğer ve Beyni koruyor, Damarlardaki pıhtılaşmayı engelleyip ömrü uzatıyor. Evinizde kolayca hazırlayacağınız dünyanın en değerli sütü “Altın süt”ün mucizevi faydaları mevcut. Bir çok hastalığa şifa olan bu karışım sadece iki malzemeyle hazırlanıyor. Kolon,sinir sistemi,kemik dokusu ve eklem ağrılarında kullanılan bitkisel bir tedavi yöntemidir. Günümüzdeki bir çok insanın problemi romat

      , Yer: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp

    • Limon Soda Tuz Karışımı Churchill Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?..

      Limon Soda Tuz Karışımı Churchill Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Churchill (Çörçil) Nedir? Limon, soda, tuz karışımı ile yapılan içeceğe Churchill (çörçil) adı verilmektedir. Son senelerde adı çok duyulan limon, soda, tuz karışımı churchill nasıl yapılır? Churchill'in faydaları nelerdir? Çok içildiğinde Churchill'in zararları nelerdir? Halk arasında maden suyunun diğer ismi de sodadır. Çoğu zaman yemeklerin ardından şişkinliği gidermek için soda içilmektedir. Maden suyunun ş

      , Yer: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp

    • Keçiboynuzu Kahvesi Nasıl Pişer Faydaları Nelerdir?..

      Keçiboynuzu Kahvesi Nasıl Pişer Faydaları Nelerdir? Keçiboynuzu Kahvesi Keçiboynuzu kahvesi nasıl elde edilir, keçiboynuzu kahvesi nasıl pişer anlatmaya çalışacağımız makalemizde keçiboynuzu kahvesi faydaları  ve verdiği şifalara değinmek istiyoruz. Faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olan keçiboynuzu kahvesinin de faydaları da onun kadar çoktur.  Keçiboynuzu kahvesi keçiboynuzunun kurutularak öğütülmesi sonucu çikolata yapımında da kullanılan keçiboynuzu çekirdeği ve gamı k

      , Yer: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp

    • Koenzim Q10 Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

      [h=1]Koenzim Q10 Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir?[/h] Sayfayı Yazdır 1957 yılında, Dr. Frederick Crane tarafından sığır kalbinin mitokondrisinden izole edilen Koenzim Q10, vücudumuzda doğal olarak oluşan, yağda çözünebilen, organik bir madde olarak adlandırabileceğimiz ve vitamin özellikleri gösteren, hücreler arasında elektron taşıma özelliğine sahip bir maddedir. Ubiquinone olarak da adlandırılan

      , Yer: Sağlık

    • Defne Meyvesi-Tohumu Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir?

      Mart ayında çiçeklenir ve tohumları ekim ayında tam olgunluğa ulaşır. Tohumları elips biçiminde ve koyu-parlak siyahtır. Tohum büyüklüğü yaklaşık nohut iriliğindedir. Meyveleri önce yeşil sonra siyah bir renk alır, takriben 1cm çapında zeytin çekirdeği gibi yüzeyi parlak, içinde etli bir tane çekirdeği vardır. Tohum danelerinin dış kısmı ince etli olmasına rağmen oldukça yağlıdır. Tohum çekirdeği iki parçadan oluşur.   -Meyvesi güzel bir baharattır. Tohumları siyah-parlak renkte, bahara

      , Yer: Şifalı Bitkiler ve Alternatif Tıp

×
×
  • Yeni Oluştur...