Jump to content

Yumurta Kapama...


Önerilen Mesajlar

Yumurta Kapama

 

Malzemeler:

 

3 adet yumurta

haşlamak için;

 

üzerini geçecek kadar sıcak su

1 veya 1,5 yemek kaşığı tereyağı

tuz

karabiber

pulbiber

kimyon

 

Hazirlanisi:

 

Tencereye sıcak suyu ilave edin. Ve yumurtaları yavaşça içine elle veya kaşıkla bırakın. Ocağa verip yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra soğuk suya tutup kabuklarını soyun. Kesme tahtasının üzerinde düzgünce uzunlamasına kesin. Tereyağını tavada orta ateşte eritin.

 

Yumurtaları, sarıları alta gelecek şekilde tavaya yerleştirin. Üzerine tuz, karabiber, pulbiber, kimyon serpiştirin. Etrafındaki yağdan kaşıkla yumurtaların üzerine gezdirin. İster servis tabağına yağıyla beraber alın ister tavada servis edin. Ancak servis edilir edilmez hemen tüketilmelidir. Çünkü tereyağı donuyor ve yumurtalar soğuyor.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...