Jump to content

Fırında Tavuk Pirzola Tarifi...


Renan

Önerilen Mesajlar

Fırında Tavuk Pirzola Tarifi

 

Tavuk-Pirzola.jpg?resize=660%2C400

 

MALZEME LİSTESİ

 

salça yoğurt sirke şeker tuz

4 parça tavuk pirzola

1 çorba kaşığı üzüm sirkesi (elma sirkesi de olur)

1 tatlı kaşığı salça

1 tatlı kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Yarım bardak oda sıcaklığında su

 

FIRINDA TAVUK PİRZOLA TARİFİ NASIL YAPILIR

 

- Tavuk pirzolaların derilerini yüzelim, mümkün mertebe yağsız kısmı kalsın.

 

- Bir kapta salçayı yoğurt, sirke, toz şeker ve tuz ile karıştıralım.

 

- Hazırlanan tavukları bu sosa bulayıp buzdolabında 3-5 saat arası dinlendirelim.

 

- Düdüklü tencerede ılık suyu koyarak pirzolaları küçük ocağın kısık ayarında yarım saat kadar pişirelim.

 

- Pişen etleri kemiklerinden ayırarak fırın kabına koyalım.

 

- Fırını 190 dereceye ayarlayalım.

 

- Pirzolaların üzerine sıvı yağ gezdirerek 10 dk süreyle pişirelim.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...